Keepersschool Groningen is weer gestart met de keeperstrainingen vanaf 7 jaar

De ZOMERBREAK is ten einde. De keeperstrainingen van Keepersschool Groningen zijn weer begonnen op vrijdag 26 en zondag 28 augustus j.l. Keepers vanaf 7 jaar zien we iedere week op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Beter worden is dan ook de rode draad tijdens iedere training. We leiden keepers op! Tijdens de reguliere trainingen, maar ook tijdens de seniorentrainingen die inmiddels zijn gestart bij Achilles 1894 in Assen.

De bekers waren natuurlijk ook weer gepoetst. Bij de eerste trainingsgroepen van vrijdag 26 augustus was het de bij Helpman keepende Tom Bakker die de beker mee naar huis kon nemen. Tom, geboren in 2012, doet wat hij moet doen als keeper. Opletten, heel erg goed opletten. Deze is ook al opgenomen in de voorselectie van FC Groningen, zodat hij kans maakt om opgenomen te worden in de jeudgopleiding. Dat is natuurlijk mooi. Maar we werken hard aan zijn ontwikkeling. Want tevreden zijn we nooit. Iedere stap moet worden gevolgd door en nieuwe stap. Zo is het ook met Tom, enorm leergierig. En dat is hoe je beter wordt.

Tom Bakker

De 2e beker van vrijdag 26 augustus ging naar de in 2008 geboren Leonie Terpstra. Over meiden en keepers gesproken. Dit is er ook eentje hoor. Natuurlijk zijn we trots dat we twee meiden opleiden die het inmiddels hebben geschopt tot het Nederlands jeugdteam, Leonie maakt ook enorme stappen vooruit in haar ontwikkeling. We zien haar al een aantal jaren, altijd met een lang en plezier. We dollen en trainen serieus. Dan is het mooi dat ze beloond wordt voor haar ontwikkeling. Leonie speelt bij Grootegast.

Leonie Terpstra

De eerste beker op zondag 28 augustus ging naar de bij HFC’15 keepende Rink Rouwkema (2011). Rink kennen we inmiddels door en door. Het is echt leuk om keepers beter te zien worden. Zo staan we dan ook iedere week op het veld. Benieuwd naar wat de keepers hebben opgepikt tijdens trainingen en hoe ze de keepershandelingen uitvoeren. Alles op hoge snelheid. Rink is een keeper die keihard werkt, niet zeurt, veel lacht en enorm veel plezier heeft. Zijn groei als keeper is dan ook aangebroken.

Rink Rouwkema

De laatste beker van het trainingsweekend ging naar Gwen Seubring (2007). Ze speelt bij FC Assen. Gwen laat zien dat je door goed te luisteren naar de tips, je snel grote stappen kunt zetten. Het plezier spat er dan ook vanaf. Het is altijd lol met Gwen. En natuurlijk serieus als het moet. End at aan ze en doet ze dan ook. Zo wordt ze sneller en sneller en weet ze steeds beter de ballen uit haar doel te ranselen.

We staan alweer te popelen om de volgende trainingen te geven. Wanneer dat is? Zie hieronder.

De volgende trainingen:

  • Dinsdag 30 augustus SENIOREN keeperstrainingen
  • Vrijdag 2 september reguliere trainingen
  • Zondag 4 september reguliere trainingen
Gwen Seubring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.