Doortrainen met keepers is vanzelfsprekend

Dat we ieder jaar tot de zomervakantie doortrainen is vanzelfsprekend. De keepers hebben plezier, het weer is fantastisch en de ontwikkeling krijgt een extra boost. Zo bouwen ze een extra voorsprong op ten opzichte van de concurrentie.

Op vrijdag 17 en zondag 19 juni was dat ook weer het geval. De bekers stonden al weer klaar op het veld voor de trainingen begonnen. Bij de eerste groepen ging de talentvolle Siem Landkron (2011) er met de beker vandoor naar zijn woonplaats Leek. Siem speelt bij VEV67 uit Leek. We zien hem al 2,5 jaar iedere vrijdag. Met een enorme drive doet hij wat er gevraagd wordt. Het toepassen van de dingen die hij leert gaat hem steeds beter af. Soms wil je wat sneller, maar dat is ook niet nodig. Het komt vanzelf. De groei die hij heeft doorgemaakt is enorm. Dat zullen we de komende periode verder gaan zien. Omdat Siem simpelweg graag beter wil worden.

Siem Landkroon

Bij de tweede trainingsgroepen ging de beker naar de in 2006 geboren Sam Schouwenaars. Sam speelt bij Lycurgus. Sam zien we al sinds juni 2015. Dat is al 7 jaar. En de groei is enorm. De kwaliteit waar Sam over beschikt is wat iedereen graag zou willen. Hij leert enorm snel en kan het ook gelijk toepassen. Dat gekoppeld aan zijn fysieke gesteldheid maakt hem een keeper om rekening mee te houden. Want hij komt er aan, met grote passen. Zijn bereik in de goal is heel erg groot, Courtois achtig.

Sam Schouwenaars

Bij de eerste groepen op zondag ging de in Glimmen wonende Emil Pfeiffer (2010) met de beker aan de haal. De bokaal is een terechte beloning voor de dingen die hij op het trainingsveld laat zien. Met plezier voor 10 staat hij op het veld. Het is altijd leuk trainen met Emil. Zijn keepende kwaliteiten worden ook steeds beter. Dat dat er in de wedstrijden nog niet altijd uitkomt hoort ook bij ontwikkelen en beter worden. Fietsen leer je ook niet in 1 dag. Met keepen is dat net zo. Fouten maken is goed. Omdat je er van kunt leren. Jezelf de schuld geven is onnodig. Emil wordt beter en beter. En dat is iets wat hij zelf doet. Emil speelt bij Glimmen.

Emil Pfeiffer

De laatste beker op de zondag ging naar de bij Annen keepende Jort Beuker. Geboren in 2007 zien we hem wekelijks op de zondag op het veld tussen de andere talenten. Jort is het type dat traint omdat hij het leuk vindt. En natuurlijk omdat hij beter wil worden. Zo traint hij als een dolle en legt hij de laat steeds hoger. Daar helpen we hem bij door hem steeds extra prikkels te geven.

De volgende trainingen zijn op 1 en 3 juli a.s.

De keepersdag is op zaterdag 2 juli a.s.

Jort Beuker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.