Iedere week volop trainingen met keepers in Groningen

Iedere week is het voor de keepers weer een feestje. Of het nu vrijdag is of zondag. Op beide dagen rijden 140 keepers naar Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen om de keepersopleiding van Keepersschool Groningen te volgen. Het is dan ook logisch dat de keepers beter en beter worden.

Op vrijdag 29 april was het weer geweldig weer. De trainers en de keepers deden waar ze voor kwamen. Met passie en plezier stonden ze op het veld. Er werd veel gelachen en gedold, evenzo werd er serieus en hard getraind.

De eerste beker voor talentontwikkeling en talenstimulering ging naar de bij VEV67 keepende Keon Hut. Keon is geboren in 2009. Deze knaap heeft ambities. En ook nog eens een dosis werklust. Dat gekoppeld aan zijn motoriek en lerend vermogen maakt hem een bijzonder goede keeper. Stap voor stap zien we hem beter worden. Iedere keeper moet nog leren. Dat geldt ook voor Keon. Het proces van beter worden is hij gestart. En dat is waarom hij samen met ons traint. We zijn trots op de ontwikkeling van Keon.

Keon Hut

De tweede beker van vrijdag 29 april ging naar de in 2005 geboren Nick Potze. Nick speelt bij Nieuw Buinen. Deze in Musselkanaal geboren Nick zien we echt al jaren. De training was dan ook om te smullen. Niet alleen met Nick maar met de hele groep. Er werd hard en fanatiek getraind. Dat zien we graag, gekoppeld aan humor. De kreten vlogen dan ook door de lucht; “wat een redding, fantastische bal, pak nou eens wat, rust bewaren, de baas zijn in de situatie” en dat soort dingen. Langs de lijn was het dan ook een heerlijk schouwspel. Nick heeft enorm veel talent, dat omzetten op het veld is nog niet altijd even makkelijk. Maar het gaat hem steeds beter af.

Nick Potze

Op zondag 1 mei was het ook weer van dat heerlijke weer. De keepers genoten dan ook weer van de training. De eerste beker op deze zondag ging mee naar Friesland. Daar woont de in 2010 geboren Demian Hamstra. Hij speelt bij Buitenpost. De progressie die hij doormaakt is iets om trots op te zijn. Zijn leergierigheid is dan ook enorm. Niet voor niets is hij een echt liefhebber en zagen we hem ook bij het keeperskamp in de meivakantie. Gewoon omdat keepen echt tof is.

Demian Hamstra

De laatste beker op zondag 1 mei ging naar Drenthe. De in Schoonebeek woonachtige Kjelld doet er alles aan om een betere keeper te worden. Iedere zondag zien we hem dan ook op Corpus den Hoorn. Wat een onverzettelijkheid legt hij aan de dag. Opgeven is geen optie. En dus werkt hij aan zijn ontwikkeling. Samen doen we hard ons best om iedere week weer een stapje vooruit te kunnen maken. We geven hem prikkels, die neemt hij feilloos op. Even wennen en dan gaat hij als een speer. Kjelld is geboren in 2006.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 13 mei 2022
  • Zondag 15 mei 2022

Kjelld Temmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.