De keepersopleiding en wekelijkse keeperstraining in Groningen brengt talenten verder.

Iedere vrijdag en zondag staan we met 140 keepers op het veld. Iedere keeper die we op het veld begeleiden brengen we verder. Stap voor stap ontwikkelen we de keepers. Dat doen we op sportcomplex Corpus den Hoorn waar ook FC Groningen is gevestigd. Met passie en plezier. Dit seizoen zijn er ook weer veel keepers gescout bekijk ze hier: https://keepersschoolgroningen.com/gescoute-keepers/

De keepers trainen tot de zomervakantie natuurlijk gewoon door. Zeker nu het mooi weer is is het heerlijk om je verder te ontwikkelen.

Bij de eerste trainingsgroepen op vrijdag 22 april ging de in Heerenveen wonende Yelka Stallmann (2009) er met de beker vandoor naar Friesland. Yelka kunnen we bestempelen als een groot talent. Iedere week doet ze haar stinkende best om weer wat beter te kunnen worden. Naast de prive trainingen die ze ook al bij ons volgt. Yelka werkt hard en rustig. En zo zien we het graag. De ontwikkeling van Yelka gaat maar door. Daar gaat ze dan ook de vruchten van plukken. We zijn echt benieuwd naar komend seizoen. Yelka speelt bij Heerenveense Boys.

Yelka Stallmann

De tweede beker op vrijdag 22 april ging naar de in 2008 geboren Xander Dirks. Xander heeft al bij de KNVB selecties gezeten. Dat betekent dat hij in in leeftijdscategorie een van de betere keepers is in Noord Nederland. Dat is al een compliment op zich. Maar Xander wil meer. Hij wil verder. Gewoon beter worden. Beter en nog eens beter. Zijn lengte gaat de goede kant op. Dat is een mooie bijkomstigheid. Xander maakt een grap tijdens de trainingen maar kan ook bloedserieus zijn als het nodig is. Xander speelt bij HFC ’15.

Xander Dirks

De eerste beker op zondag 24 april ging naar de de bij Glimmen keepende Emil Pfeiffer. Emil is geboren in 2010. Emil is een echte liefhebber. Met zijn bekende lach is hij altijd vroeg aanwezig. Lekker nog wat ballen trappen voordat de training begint. Dat hij beter en beter wordt zien we allemaal. Dat dat met ups en downs gaat is ook niet erg maar juist normaal. Dat je daar soms een tikkeltje van uit balans raakt is ook niet erg. Het vertrouwen dat we in Emil hebben is enorm. Over een tijdje is Emil een onneembare vesting geworden voor iedere tegenstander. We zijn trots op deze man!

Emil Pfeiffer

De laatste beker van zondag 24 april ging naar Emmen. Armin Rolfes (2008) nam de beker mee naar huis. Armin speelt bij DZOH. Zijn missie is de beste te worden. Rustig werkt hij samen met ons aan zijn proces van beter worden. Niet in de war raken als je in een team speelt die wat minder goed is. Armin kan een hoog niveau aan dat bewijst hij op iedere training omdat hij met oudere jongens traint. Dat gaat hem niet heel moeilijk af. En daar zit een mooi punt. Armin past zich razendsnel aan. Zijn omgeving geeft hem extra prikkels. Van Armin gaan we nog veel meer horen. De kwaliteit zien wij. Het is wachten tot anderen het ook zien.

Armin Rolfes

Een gedachte over “De keepersopleiding en wekelijkse keeperstraining in Groningen brengt talenten verder.

  1. Armin is een jongen,diealtijd,met de bal bezig is.
    Fanatiekeling,maar leuk om te zien.
    Hij wil hogerop,natuurlijk.
    Daar doet en laat hij alles voor.
    Groeten van een trotse oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.