Van Keeping the Zero naar FC Emmen: Aaron Wanki

Als je keeper bent en beter wilt worden dan weet je wat je te doen staat. Keihard trainen. Zo leiden we iedere week 140 keepers op in Groningen op topsportcomplex Corpus den Hoorn. Zo is het ook met de in 2007 geboren Aaron Wanki.

Op 22 mei 2016 meldde Aaron Wanki zich voor het eerst op een van onze proeftrainingen. Op zijn aanvraag stond dat hij graag een betere keeper wilde worden en kijken of het leuk en leerzaam was bij ons. Direct daarna volgde zijn aanmelding en was hij officieel lid van Keeping the Zero. Het keepers talententeam van Groningen. Wekelijks gingen we aan de slag. Tot nu toe zijn dat 6 jaren. In deze 6 jaren maakte Aaron mooie stappen. Zo was Aaron toen nog maar 8 jaar. Hij speelde nog bij Lycurgus in de O11-3. In de jaren die volgden hadden we veel plezier en werd Aaron beter en beter. Natuurlijk kreeg hij vrienden. Keepersvrienden. Want dat is een logisch gevolg als je iedere week samen traint. Zijn maatjes Casper Roelfsema vertrok naar FC Groningen en zijn andere maatje Vincent Hut vertrok naar SC Heerenveen. Daar spelen beide talenten nog steeds.

Aaron werkte tot het zweet van zijn hoofd gleed als stromend water. Opgeven was geen optie. Dat leek hem ook wel wat. Spelen bij een profclub. Hij maakte nog eens de overstap naar Velocitas 1897 en daarna naar HFC’15. Steeds een nivo hoger. Dat ging hem gemakkelijk af. Hij paste zich naadloos aan. De scouts zagen hem natuurlijk ook. Zo volgden stages bij SC Heerenveen en bij SC Cambuur. Hij was nog niet zover. Maar never give up dachten we, en Aaron dacht er net zo over. Dit jaar volgde een stage bij FC Emmen. Daar spelen al keepers die de overstap maakten van Keeping the Zero naar FC Emmen. Zo maakten Jarno Kleine (Onder 13), Kevin Norder (Onder 16), Marijn Klomp (Onder 13) en Sven van den Berg (inmiddels Helpman) de overstap naar FC Emmen. Onze trainer Max Wolfs speelt bovendien in Emmen Onder 21.

De stage bij Emmen ging erg goed. En dus krijgt de in Groningen woonachtige Aaron waar hij de afgelopen 6 jaar keihard voor heeft gewerkt. Een overstap naar een profclub. Aaron zal starten in de Onder 16 van FC EMMEN.

We wensen Aaron vooral heel erg veel plezier, en geduld. Want ook dat is een belangrijk onderdeel van het keepersvak.

Bekijk hier alle gescoute keepers van Keeping the Zero: https://keepersschoolgroningen.com/gescoute-keepers/

Aaron Wanki
Aaron Wanki (rechts) samen met zijn vriend Vincent Hut (SC Heerenveen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.