Wekelijks keepers opleiden en doorontwikkelen in Groningen

We zijn bevoorrecht dat we iedere week op het veld mogen staan met keepers die intrinsiek gemotiveerd zijn. Simpelweg omdat ze beter willen worden, uitgewerkt tot in detail. Stap voor stap nemen we de keepers mee in het proces van beter worden. Dat proces houd nooit op zolang je keeper bent. Keepers opleiden en doorontwikkelen is wat we met passie doen op topsportcomplex Corpus den Hoorn in Groningen waar ook FC Groningen traint.

De bekers die we hebben voor talentontwikkeling en talenstimulering dragen nog eens extra bij aan het enthousiasme van de keepers. Dat naast de passie van de trainers van Keeping the Zero.

Op vrijdag 8 april j.l. was de eerste beker van het weekend voor de in 2010 geboren Quinten van Veen. Hij speelt bij Be Quick 1887. Zijn vader was een goede technische voetballer in een ver verleden op hetzelfde sportpark als waar hij nu traint, bij Gronitas. Quinten kiest ervoor keeper te zijn, en dat is waar hij ook nog eens enorm goed in is. Met verve weet hij ballen uit zijn doel te ranselen. Natuurlijk maken we ook grappen tijdens de trainingen, maar het motto is en blijft ontwikkelen. Deze jonge keeper gaat zich nog veel verder ontwikkelen. Daar maken we graag onderdeel van uit.

Quinten van Veen

De tweede beker op vrijdag 8 april ging naar de in 2006 geboren Maarten Doedens. Hij speelt bij FC Lewenborg. We zien hem al een tijd, maar deze knaap maakt enorme sprongen in zijn ontwikkeling. Altijd serieus trainend en nagenoeg geen training die hij overslaat. Maarten komt uit het bakje “echte liefhebbers”. Het is dan ook erg fijn met hem samen te mogen werken. De informatie die we hem aanreiken neemt hij als een spons op. Steeds maar weer is hij in staat zijn ontwikkeling door te laten groeien.

Maarten Doedens

De 1e beker van zondag 10 april ging naar de goedlachse Orfeas Illianidis. Deze in 2008 geboren knaap speelt bij Velocitas 1897. Het is altijd dolle pret met Orfeas, van Griekse afkomst. Het is vanzelfsprekend dat iedereen die we trainen niet komt voor de lol. Ze komen om plezier te maken, en met name om beter te worden. Hard werken is wat ook Orfeas iedere zondag doet. Met verve is hij in staat ballen te pakken en duels aan te gaan. Voor de duvel is hij niet bang. En dat is wat we graag zien bij keepers. De baas zijn in het veld.

Orfeas Illianidis

De laatste beker van zondag 10 april ging naar de talentvolle Thijmen Wichers. Hij speelt bij Be Quick 1887. Thijmen, geboren in 2006, gelooft steeds meer in zijn eigen kunnen. Want dat hij talent heeft staat echt vast. Hij bezit de voorwaarden om een hele goede keeper te worden. De lengte, fysiek, lef en motoriek. Daarnaast wordt zijn inzicht steeds beter. Dat gepaard met zijn groeiende zelfvertrouwen maakt hem een steeds betere keeper.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 22 april
  • Zondag 24 april
Thijmen Wichers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.