Keepersgeweld op het voetbalveld.

Normaal gesproken staan er 22 spelers op een voetbalveld. Dat wil zeggen twee keepers en 20 veldspelers. Bij de ontwikkeltrainingen van Keeping the Zero op vrijdag en zondag is dat compleet anders. Dan staan er 140 keepers op het veld en ZERO veldspelers. Wat een keepersgeweld. De ballen vliegen je om de oren. Echter, niet bij de keepers. Die doen er alles aan de ballen te pareren en uit hun doel te houden.

Bij de eerste trainingsgroepen op vrijdag 4 maart ging de in 2011 geboren Finn Wiersema met de beker aan de haal. Finn speelt bij FC Grootegast. We zagen hem voor het eerst tijdens een proeftraining in november. De keuze daarna was niet zo ingewikkeld meer. Hij kwam bij ons omdat hij beter wilde worden en nog een andere keeper van de club bij ons traint. En zo doet de tam tam zijn werk. Als je echt aan je ontwikkeling wilt werken volg je de keepersopleiding van Keeping the Zero. Finn werkt rustig aan zijn keeperskwaliteiten. Hij laat zich niet gek maken. Stapje voor stapje zien we dat hij heel erg goed heeft opgelet tijdens alle trainingen. Steeds beter is hij in staat de ballen vast te houden, zijn doel te verkleinen en situaties goed in te schatten. Dat Finn de beker mee naar huis neemt is een logisch gevolg van het proces dat hij zelf heeft ingezet. Wij helpen hem in zijn ontwikkeling. De rest doet hij zelf.

Finn Wiersema

De tweede beker op vrijdag 4 maart ging naar de in 2007 geboren Jens Bergsma. Hij speelt zijn wedstrijden bij Haulerwijk. Zo is er bijna geen club meer te vinden waar we geen keepers van opleiden. Het Keeping the Zero logo is dan ook graag gezien bij alle clubs in het noorden van het land. Jens zagen we voor het eerst tijdens een van onze keeperskampen in 2021. Dit keeperskamp was in Norg. Op 2 en 3 mei as hebben we weer een twee daags keeperskamp inclusief overnachting in Norg. De kwaliteit van Jens zagen we natuurlijk, hij wilde graag maar het was ook nog wat wild. We proberen hem rustiger te maken zodat hij op tijd de juiste keuzes kan maken om zo meer tijd te winnen. Tijd om zijn positie te bepalen, zijn voeten goed te zetten, zijn handen goed te houden en rust in zijn hoofd te creëren. En dat gaat steeds beter. Deze jongeman kan er inmiddels wat van. De ontwikkeling die hij doormaakt is dan ook iets om trots op te zijn.

De volgende trainingen:

  • Zondag 6 maart
  • Vrijdag 11 maart
  • Zondag 13 maart
Jens Bergsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.