Hoe word je een betere keeper? De winnaars van dit weekend bij Keepersschool Groningen weten het.

Een betere keeper worden wil iedereen wel. De vraag is alleen hoe je dat precies gaat doen. Een helder plan is wel heel erg belangrijk. En vooral wat je er zelf voor over hebt. Hoe ga je bijvoorbeeld naar een training? Ga je gewoon trainen of ga je omdat je beter wilt worden? Is de omgeving dan ook zo dat alles is gericht op het maximaal ontwikkelen van jou als persoon? Dat is waar het om gaat. Intrinsiek gemotiveerd zijn in de voor jou best lerende omgeving met coaches die je ook echt vooruit helpen. De keepers die dit weekend de bekers hebben gewonnen weten als geen ander wat er voor nodig is om stappen in hun ontwikkeling als keeper te maken. Ze komen niet voor niets iedere week naar de keeperstraining van Keepersschool Groningen.

Bij de eerste groepen op zondag 28 november was het de goedlachse Ivar Lycklama die de beker mee naar huis kon nemen. Gewoon. Omdat hij een echte kanjer is. Hij is nog niet zo groot, maar man wat zijn zijn keepershandelingen formidabel. Deze is 2011 geboren Ivar speelt bij Helpman in Groningen. De minst die hij op heeft omdat het koud is deert ons niet. Hij draagt met trots de muts van zijn club. De beker staat weer een week in huize Lycklama te shinen. En dat is terecht.

Ivar Lycklama

De tweede beker op zondag 28 november ging mee met Dylano Dusseljee. Dit is een keepertje hoor. De in 2005 geboren Dylano doet er dan ook echt alles aan om beter te worden. Hij speelt bij Be Quick in de O18. Toen hij in 2017 voor het eerst bij onze trainingen aansloot was hij nog rustig en bedeesd. Dat waren ook zijn handelingen in de goal. We zijn 4 jaar verder, alleen maar bezig geweest met ontwikkelen. En ja. Kijk en oordeel zelf. Er staat wat hoor. De passie en het plezier straalt er echt af. Dat beter worden is nog lang niet voorbij. Want Dylano gaat nog veel beter worden. Willen leren en de juiste leeromgeving zorgen daar wel voor.

Dylano Dusseljee

Op vrijdag 26 november was het plezier ook weer groot. Al was de regen grotendeels aanwezig, De pret was er niet minder om. De bokaal ging met Thijs Prins mee naar huis in Winschoten. Hij speelt daar bij BATO. En die Thijs, ja wat zullen we er over zeggen. Geboren in 2012 zagen we deze zomer voor het eerst op ons keeperskamp. Dan zien we als snel dat hij wat in zijn mars heeft. Toch duurt het dan even voordat het er uitkomt. Want we willen structureel dat het er uit komt. En Thijs heeft echt enorme stappen gemaakt als persoon en als keeper. Zo! Dat is er een. Trots zijn we waar hij nu staat, maar dat moet en gaat gewoon verder.

De laatste beker op vrijdag 26 november ging mee naar Zuidhorn. Daar woont en speelt de in 2006 geboren Lotte Cligge, Deze meid kan er echt wat van. Het is smullen geblazen als je ziet wat ze in 2,5 jaar heeft geleerd. Enorme stappen als keeper. Niet voor niets traint ze met oudere jongens. En dan doet ze er niet voor onder hoor. Ze is enorm snel en heel erg balvast geworden. Ook positioneel weet ze waar ze moet staan. En haar ontwikkeling? Ja die zal verder gaan. Moeten gaan ook. Want haar ambities reiken verder.

Op vrijdag mogen we na 17 uur niet meer trainen. Dus trainen alle keepers op zondag! En dat wordt ook tof. Nog nooit eerder zijn we met alle keepers op dezelfde dag op het veld geweest. Het opleiden van keepers is echt leuk!

De volgende trainingen:

  • Zondag 5 december

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.