Keepers ZNC Zuidbroek, HFC’15, Annen en Zuidhorn worden beloond voor hun ontwikkeling

Beter worden is wat je als keeper wilt. Vertrouwen krijgen van trainers en medespelers. Maak keeper zijn is ook anders. Je hebt een ander shirt, mag als enige de bal in je handen pakken en je hebt de belangrijkste taak in het hele team. Dat is de ZERO houden. Want doe je dat niet, dan is de kans groot dat je verliest. En dan heb je de pest in als keeper. Want je wilt belangrijk zijn voor je team. Ze er doorheen slepen. Complimenten ontvangen voor mooie reddingen. Vertrouwen in jezelf hebben is de basis van alles om goed te kunnen presteren. Dat geldt voor alles.

Tijdens de trainingen van vrijdag 19 november j.l. spatte het plezier er weer af. Zoals het iedere week doet. Helaas, en ja, echt helaas, geen toeschouwers langs de lijn. Dat is flink balen voor ons als trainers. Want niets is leuker dan de interactie voor, tijdens en na de training over de verrichtingen van de keepers. Dylan Patje (geboren in 2012), spelend bij ZNC uit Zuidbroek pakte de eerste beker. Een mooi voorbeeld hoe je kunt groeien als keeper. Hoe je eenvoudig zelfvertrouwen kunt krijgen. Simpelweg omdat we vertrouwen geven als je graag wilt. En als je iets leuk vindt dan geef je niet op. We helpen je waar nodig. Zou is het met Dylian ook. Die helpen we. Helpen met vertrouwen en beter worden. Stap voor stap. We zijn dan ook heel erg trots op hem dat hij zich blijft focussen op wat hij graag doet. Keeper zijn.

Dylian Patje

De 2e beker op vrijdag 19 november werd gewonnen door de bij Zuidhorn spelende Baukelien Geertsema. We zien haar al een tijd, deze in 2002 geboren meid kan er wat van hoor. Voor de duvel niet bang gaat ze voor iedere bal. Haar techniek en het bepalen van de juiste positie gaat haar steeds beter af. Man wat prachtig om met haar te mogen trainen. Ze is dan ook enorm leergierig en zuigt alle informatie die je met haar deelt als een spons op.

Baukelien Geertsema

Op de zondag is het ook altijd dikke pret bij Keepersschool Groningen. De keepers doen dan ook hun beste de ZERO te houden. De in 2011 geboren Rink Rouwkema ging met de beker naar huis. Gewoon omdat hij stinkend hard zijn best doet. En dan weten we dat hij niet eens iedere wedstrijd als keeper in het veld staat. Dan is het een groot compliment hoe Rink bezig is met het keepen. Goed geconcentreerd doet hij wat er gevraagd wordt. Beter worden is dan een logisch gevolg. Rink speelt bij HFC 15 uit Hoogkerk.

Rink Rouwkema

De laatste beker van zondag 21 november j.l. ging mee naar Annen met Jort Beuker. Hij speelt dan ook bij de gelijknamige club uit het dorp. Jort, geboren in 2007, is enorm talentvol. Gretig zien we hem iedere zondag. Dat zijn ontwikkeling opvalt is wel logisch. Zo zien we inmiddels meerdere keepers van Annen die hem zijn gevolgd naar onze keepersopleiding in Groningen. Keeping the Zero, daar willen de keepers graag zijn om beter te kunnen worden. Inmiddels begeleiden we overigens 135 keepers iedere week op het veld. Jort keept graag en dat gaat hem nog eens erg goed af ook. Soms nog wat frivool, maar hij wordt sterker en sterker. Zijn progressie is dan ook enorm.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 26 november
  • Zondag 28 november
Jort Beuker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.