Iedere week keepers opleiden in Groningen

Keeper zijn is niet zo maar wat. Je hebt een enorme verantwoordelijkheid. Daarnaast moet je snel kunnen denken en snel handelen. Wat je doet op welk moment is enorm belangrijk. Dat moet ook nog eens met de juiste snelheid. We leiden iedere week keepers op, al sinds 2014 op Corpus den Hoorn in Groningen. Dat doen we met 140 keepers vanuit de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Noord Duitsland. Stuk voor stuk keepers met ambitie die niet maar gewoon even willen trainen. Opleiden en beter worden, dat is de rode draad. Vooralsnog door de maatregelen geen ouders langs de lijn, de pret en de ambitie van de keepers is er niet minder om.

Bij de trainingen van vrijdag 2 oktober was het bij de eerste groepen de in 2008 geboren Luna Spin die er met de beker vandoor ging naar huis. De in Gieterveen wonende Luna is een pure keepster. Toen ze ruim 2 jaar geleden binnenkwam was ze nog ruw. Inmiddels heeft ze een mega mooie ontwikkeling doorgemaakt en heeft ze haar opwachting gemaakt bij de KNVB meiden selecties. Ze is steeds beter in staat af te wachten wat de bal doet en daar op de juiste manier en snelheid op te reageren. We gaan haar ontwikkeling vanzelfsprekend nauwlettend verder volgen. Luna speelt haar wedstrijden bij SJO ZVC.

Luna Spin

Bij de tweede trainingsgroepen op vrijdag 2 oktober was het de bij Buitenpost keepende Femke Bijlstra die de beker mee naar huis nam naar het Friese Buitenpost. Dat is ook waar ze haar wedstrijden speelt. De in 2006 geboren Femke zien we sinds januari van dit jaar iedere vrijdag. Wat een gedrevenheid heeft Femke! Week in week uit is ze er en doet ze totaal niet onder voor de mannen waar ze mee traint. Zo waren er op vrijdag 2 oktober 2 meiden die alle jongens achter zich lieten en de bekers voor talentontwikkeling mee naar huis konden nemen.

Femke Bijlstra

Op zondag 4 oktober spatte de ambitie van de keepers er ook weer af. Bij de eerste keepersgroepen was het de bij het Duitse Papenburg spelende Tim Braam die er met de beker mee vandoor naar Duitsland ging. Zo maakt Tim iedere zondag een reis dat hem brengt van Duitsland naar Groningen. Simpelweg omdat hij de beste wil worden. En wat een progressie zien we hier. Het is smullen geblazen om met deze knaap te mogen trainen. Sinds februari 2019 zien we hem iedere zondag. Met enorme stappen gaat hij dan ook vooruit. De in 2008 geboren Tim gaan we nog meer prikkels geven wat ten gunste komt aan zijn ontwikkeling.

Tim Braam

Bij de laatste trainingsgroepen op 4 oktober was het de bij Emmen spelende Armin Rolfes die de beker mee naar huis in Emmen kon nemen. De in 2008 geboren Armin zien we sinds maart van dit jaar. Tussendoor nog een korte break door de Corona maatregelen. Maar inmiddels zijn we sinds 1 mei weer volop met elkaar bezig. Zo trekt hij zich mooi op aan de andere keepers waar hij mee traint en is zijn plafond nog lang niet in zicht. We gaan nog wel meer van hem horen en zien. Serieus als hij is werkt hij in volle concentratie aan zijn doel: de beste worden.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 9 oktober en zondag 11 oktober

Maandag 12 oktober is onze keepersdag op Corpus den Hoorn in Groningen.

Armin Rolfes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.