Tygo Donkerbroek (VEV67) vastgelegd door SC Cambuur

Als je keeper bent doe je niets liever dan ballen vangen, ballen wegtrappen, vervelend tegen spitsen doen, je verdediging aansturen en continue zoeken waar je jezelf kunt verbeteren. Want ja, als er een doelpunt achter jou als keeper valt, kijkt iedereen eerst naar de keeper. En soms zie je ze denken, had je die bal niet kunnen hebben? Wij keepers weten wel beter. Als keeper moet je enorm sterk zijn, dat is ook waarom keepers keepers zijn. Simpelweg omdat ze een groot verantwoordelijkheidsbesef hebben. Keeper zijn is dan ook het mooiste en moeilijkste wat er is in het voetbal.

Zo trainen we week in week uit met 140 talenten uit Friesland, Groningen, Drenthe en Duitsland. Beter en beter worden is het motto, dat gaat samen met een enorme dosis passie en plezier.

Tygo Donkerbroek

Het was mei 2017 dat de toen 7 jarige Tygo Donkerbroek stoer bij ons op het veld stond voor zijn eerste training. Hij speelde bij VEV67 uit Leek.Via zijn toenmalige trainer werd hij getipt over de wekelijkse ontwikkeltrainingen bij Keeping the Zero. Na zijn proeftraining, inmiddels twee jaar geleden, was het de familie Donkerbroek en Tygo zelf wel duidelijk. Door deze manier van trainen word ik beter en beter. Zodoende zagen we Tygo vol enthousiasme iedere week op de vrijdag tussen de andere talenten. Wat een genot om naar te kijken. De passie die alle keepers op de mat leggen. De in 2009 geboren Tygo werkte gestaag aan zijn ontwikkeling. Stap voor stap. Week na week. Maand na maand. Jaar na jaar. Dat blijft niet onopgemerkt. Vanzeflsprekend ook. Tygo heeft zich zo goed ontwikkeld dat hij volgend seizoen bij SC Cambuur gaat spelen in de Onder 12! Wat een prachtige beloning voor de vastberadenheid om beter te worden van Tygo. Volgend seizoen is hij daarom te bewonderen in het shirt van de Friese club uit Leeuwarden.

Mooi is het ook dat we Cambuur kunnen toevoegen als laatste club in het noorden waar een keeper actief is van Keeping the Zero. Na FC Groningen, Emmen, Heerenveen en PEC Zwolle sluit nu ook SC Cambuur aan.

We wensen Tygo vooral heel erg veel plezier!

Tygo Donkerbroek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.