We zijn weer begonnen!

De keepers zagen er enorm naar uit. De eerste trainingen na de winterbreak. Een periode van even niet keepen is altijd goed. Juist om het hoofd even leeg te maken en je lichaam de nodige rust te geven. Zo laadt je je weer helemaal op voor de 2e helft van het seizoen. De keepers waren dan ook weer gretig op de 1e trainingen. Zo begroeten we ook weer een aantal nieuwe keepers die beter willen worden.

Bij de eerste trainingsgroepen van 17 uur ging de wisselbokaal naar de in 2010 geboren Dean Bos. Dean speelt zijn wedstrijden voor DVC Appingedam. We zagen hem voor het eerst tijdens een van onze keepersdagen in februari 2019. Man wat had hij een plezier. Hij wilde wel beter worden, maar hoe doe je dat dan precies. Dus besloot hij samen met zijn ouders dat hij iedere week de rit naar Groningen wilde maken om zich te kunnen ontwikkelen. Na de zomervakantie van 2019 was het dan ook zover. Sindsdien zien we hem iedere week en is hij steevast als eerste aanwezig. De ontwikkeling die hij doormaakt is dan ook noemenswaardig, stapje voor stapje heeft hij door wat hij moet doen in welke situatie. Niet bang zijn, enkels strak houden, handen zacht maken en zo is er nog veel meer. Dean snapt het steeds beter. De beker ging dan ook met een grote glimlach mee naar Appingedam,

Dean Bos, DVC Appingedam

Bij de tweede trainingsgroepen stroomde het veld ook alweer vol. De trainers stonden alweer klaar om de volgende keepers te ontvangen. Met plezier en enthousiasme was ook voor de tweede trainingsgroepen de eerste training weer een feestje. De beker ging naar een dame, Manon van de Laan. Simpelweg omdat ze haar talent goed benut en er alles aan doet om beter te worden. Daarnaast verdient ze een enorme pluim en een steuntje in de rug. Haar vader is nl. ziek geworden rond de kerstdagen. Dat Manon, die normaal op de zondag traint, toch aanwezig is zegt genoeg over haar ambitie. Het was voor haar dan ook heerlijk even aan iets anders te denken en lekker weer ballen te kunnen pakken. Manon, in 2005 geboren, speelt bij het Duitse SV Meppen. Sinds 2016 zien we haar iedere week op het veld. Complimenten voor Manon En een spreekwoordelijke hart onder de riem!

De volgende trainingen zijn op zondag 2 februari, dan zien we de keepers van de zondag groepen voor de eerste trainingen.

Manon van der Laan, SV Meppen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.