Wedstrijdsituaties trainen helpt de keepers in hun ontwikkeling

Het was op vrijdag 18 oktober weer lekker trainingsweer. De keepers moesten dan ook weer vol aan de bak om weer te kunnen trainen in wedstrijdecht situaties. Dat dat niet altijd even makkelijks is maakt niets uit. Het gaat er bij de ontwikkeling van de keepers om dat ze vaak in situaties worden gebracht zodat ze het gaan herkennen in de wedstrijd en dan precies weten wat ze moeten doen. Simpelweg omdat ze het al vaker hebben gedaan. Eigenlijk is keepen net als fietsen of zwemmen. Dat hebben de keepers ook geleerd. Als ze intrinsiek gemotiveerd zijn worden ze beter en beter.

Bij de eerste trainingsgroepen ging het er natuurlijk weer hard aan toe. De boel werd nog even flink op scherp gezet, veel complimenten galmden over het veld, maar ook veel tips, op een aanmerkingen dat de uitvoering ook anders kan. Dan gaan de keepers ook nadenken. En dat is wat we graag willen. Het was uiteindelijk de 9 jarige Robin Dories die de beker voor talentontwikkeling mee naar huis nam. We zien Robin sinds mei van dit jaar iedere vrijdag op de trainingen. En wat gaat het hard met deze bij Lewenborg keepende Robin. Hij geniet volop tijdens de trainingen, omdat keepen is wat hij het liefst doet. Steeds meer voelt hij zich op zijn plek en heeft hij plezier voor twee. Dat hij zich dan ook nog eens erg goed ontwikkeld is een logisch gevolg van zijn concentratie tijdens de trainingen.

Robin Dories

Bij de tweede trainingsgroepen was het ook weer raak. Met passie en enthousiasme werd er weer getraind om beter te kunnen worden als keeper. Niets is lekkerder voor de keepers om goals te voorkomen. Helemaal als het achteraf cruciaal blijkt te zijn om te kunnen winnen.

De beker werd door de 11 jarige Finn Westerhuis mee naar huis genomen. We zien Finn al sinds november 2015, dat is alweer 4 jaar, iedere vrijdag op het veld. Finn is uit het juiste hout gesneden. Het is dan ook niet voor niets dat hij al een groep hoger kan trainen, gewoon omdat we zijn omgeving zo willen aanpassen zodat hij zich optimaal kan ontwikkelen. Dat is overigens een grote stap. De ballen gaan sneller en hoger en de keepers waar hij mee traint zijn sterker en groter. Daar kan hij zich dan ook mooi aan optrekken. Finn is een liefhebber, altijd gesteund door zijn ouders die er iedere training zijn om zijn verrichtingen op het veld weer te bekijken. Finn speelt overigens bij GVAV Rapiditas. Dat het soms goed gaat en dan soms weer iets minder goed of juist helemaal niet is helemaal niet erg. Het gaat om het proces, en daar maakt Finn stappen in.

Zondag 20 oktober en vrijdag 25 oktober zijn er door de herfstvakantie geen trainingen. Er is een keepersdag op vrijdag 25 oktober. De volgende trainingen zijn op zondag 27 oktober en vrijdag 1 november a.s.

Finn Westerhuis

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.