Weer een geweldig weekend vol explosiviteit voor de keepers

Iedere week zien de keepers weer uit naar de trainingen. Of het nu gaat om de vrijdag training of de zondag training, ze doen er alles aan om beter te worden. Alleen aanwezig zijn is dan ook niet genoeg, de drive om beter te worden staat centraal waarbij plezier tevens een van de ingrediënten is voor de gretige keepers. Dit weekend stond alles in het teken van explosiviteit. De trainers vinden altijd een manier om de keepers te prikkelen en ze nieuwe dingen mee te geven waaraan ze kunnen werken om weer een stap in hun ontwikkeling te zetten.

Bij de eerste trainingsgroepen van vrijdag de 13e was het de bij HFC’15 keepende Fynn Heerink die de

Fynn Heerink

wisselbeker mee nar huis kon nemen. Fynn, van de 2008 lichting, zien we sinds begin juni iedere week op de trainingen. Fynn is geboren in december, dat maakt het voor hem extra lastig omdat hij altijd de jongste van het team is. Toch staat Fynn als een huis in de goal en timmert zijn doel steeds beter dicht. Zo verplaatst hij zich steeds beter in de juiste positie om de kans op doelpunten zo klein mogelijk te maken. Het plezier wat Fynn uitstraalt zegt dan ook genoeg over zijn wil om te leren en beter te willen worden. Iedere periode maken we zo weer kleine stapjes. De foto van Fynn met de trainers is bij de volgende training weer beschikbaar.

Bij de tweede groepen van vrijdag 13 september was het de bij Zuidhorn keepende Lotte Cligge (geboren in 2006) die de beker mee terug naar Zuidhorn nam. Lotte, geboren in 2006, zagen we voor het eerst tijdens een keepersdag begin dit jaar. Het plezier was al goed te zien. Ze wilde graag samen met haar “vriendin” Fiene Nieuwendijk (keept bij Bedum) op de vrijdag trainen. Zo gezegd zo gedaan, sinds juni van dit jaar zien we haar iedere week op de vrijdag. Vol energie, lol en focus op presteren trainen we sindsdien samen. Dat haar ontwikkeling nog lang niet klaar is is wel duidelijk. Het proces van beter worden zullen we de komende tijd dan ook gewoon verder gaan volgen. Overigens is het mooi om te zien hoe de keepers allemaal binnenkomen en hoe ze er na een tijdje opstaan. Ontwikkelen doe je samen. Dat is ook aan Lotte te zien.

Lotte Cligge

Bij de eerste keepersgroepen op zondag 15 september ging de bij Haulerwijk keepende Wessel Renkema (geboren in 2011) er als een sneltrein met de beker vandoor. Wat is het toch genieten met deze kleine opdonder. Met dolle pret zien we hem iedere week op de zondag, heel soms wijkt hij uit naar de vrijdag. Altijd is Wessel een gangmaker en praat dan ook graag over van alles en nog wat. Keepers moeten überhaupt hun mond veelvuldig opendoen in de wedstrijden. Dat Wessel al een jaar bij ons op het veld te zien is zien we natuurlijk ook in zijn gretigheid en ontwikkeling terug. Steeds beter kan hij dan ook zijn concentratie vasthouden, wat weer ten goede komt komt aan het houden van de ZERO.

Wessel Renkema

Bij de laatste trainingsgroepen van het weekend was het ook weer pittig en zwaar. Uiteindelijk ging de bij FC Lewenborg keepende Igor Kremer er met de beker vandoor naar huis. Igor, geboren in 2006, kennen we al een paar jaar. Veelvuldig op keepersdagen aanwezig geweest besloot hij dit jaar om echt serieus naar zijn ontwikkeling als keeper te kijken. Sinds juni van dit jaar zien we hem iedere week op de zondag. Met een enorme dosis passie is Igor dan ook op de trainingen te vinden tussen de andere talenten. Het plezier straal er af wat ook nog eens overslaat op de keepers waar hij mee traint. Het lijkt hem dan ook supertof in de toekomst van onze trainersstaf uit te maken, want trainer worden is iets wat hem ook wel heel erg gaaf lijkt.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 20 en zondag 22 september a.s.

Igor Kremer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.