Stefan van der Lei als keeperscoach terug bij Keeping the Zero

De 26 jarige Stefan van der Lei keert terug als keeperscoach bij Keepersschool Groningen “Keeping the Zero”. De Groninger doelman was al eerder twee jaar actief (seizoen 2015/2016 en 2016/2017) om de de keeperstalenten van Keeping the Zero verder te ontwikkelen.

Stefan werd door FC Groningen opgepikt bij de Groningse club vv Helpman waarna hij de hele jeugdopleiding van de trots van het Noorden doorliep en ook jeugdinternational werd. In 2017 maakte hij de overstap naar Willem II, waarna hij in 2018 een transfer maakte naar het Zweedse Dalkurd FF. Komend seizoen staat Stefan onder contract bij de Drentse eredivisionist FC Emmen.

Stefan: “het opleiden en ontwikkelen van keepers geeft mij enorm veel plezier. In de twee jaar die ik eerder de trainingen verzorgde hebben we veel talenten verder kunnen ontwikkelen. Keeping the Zero traint momenteel 130 keepers die allemaal hun eigen doel hebben, waarbij beter worden en plezier centraal staan. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij”.

Andre Wolfs voegt toe: “We zijn blij met de terugkeer van Stefan, het is voor de keepers ook leuk dat er trainers van betaald voetbalclubs bij de trainingen en Keepersdagen zijn. Met Justine van der Werf (ex SC Heerenveen vrouwen), Bas Runhart (FC Emmen onder 17) en Mats Roorda (FC Groningen onder 19) zijn er meerdere trainers die bij een betaald voetbalclub spelen. Mats Roorda vertrekt overigens naar Amerika in augustus om daar zijn studie te vervolgen en ook te gaan voetballen. Max Wolfs (FC Twente Onder 19) sluit als gasttrainer aan als zijn programma het toelaat.

Stefan is aanwezig voor zover zijn programma bij FC Emmen het toelaat op de vrijdagmiddag/avond of de zondagochtend.

Stefan van der Lei, doelman FC Emmen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.