Bij keepers draait alles om de wil om te leren

Als je keeper bent doe je niets liever dan alle ballen uit je goal ranselen. Tenslotte is het de missie van iedere keeper om de ZERO te houden als ze het veld op stappen voor een wedstrijd. Het is dan ook niet voor niets dat de keepers enorm leergierig zijn die we op de trainingen zien. Of het nu om de jongste keepers van 7 jaar gaat of om de oudste keeper die we ontwikkelen die 23 jaar is, beter worden is steevast het motto. Als je als keeper beter wilt worden draait alles om je intrinsieke motivatie om beter te willen worden. De absolute wil om te willen leren en dan beter te worden. Dat geeft ook hele mooie discussies op het veld. Want niets is goed en niets is fout. Iedere keeper heeft weer andere eigenschappen waardoor hij of zij op een andere manier in staat is de ballen te stoppen. Dat is het mooie aan keeper zijn.

Bij de eerste trainingsgroepen van vrijdag 21 juni was het de bij Be Quick 1887 keepende Floris Brekhoff die de beker mee naar huis kon nemen. Floris,van de 2008 lichting, zagen we voor het eerst tijdens een van onze trainingen in september 2017. Wat gaat de tijd snel! Inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft Floris zich ontwikkeld tot een echte keeper. De toen 9 jarige Floris is inmiddels alweer 11 jaar. De ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt is dan ook iets om trots op te zijn. Met zijn bekende glimlach neemt hij alle informatie tot zich om beter en beter te worden. Dat hij nu de bokaal voor Talentontwikkeling mee naar huis neemt is een mooie bevestiging van de betere keeper die hij wordt. De glimlach op de foto zegt genoeg.

Floris Brekhoff

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 21 juni ging de bij vv Nieuw Buinen keepende Nick Potze er met de beker vandoor terug naar zijn woonplaats Musselkanaal. De in 2005 geboren Nick zien we al sinds januari 2017 op onze wekelijkse trainingen. Nick is dan ook niet meer weg te denken tussen de andere talenten. De ontwikkeling die Nick doormaakt komt enkel en alleen door zijn eigen inzet en wilskracht. Want beter worden is waarvoor hij iedere vrijdag in Groningen op het veld staat. Dat niet alles in een keer lukt hoort bij het proces, we gaan samen door en dan gaat er iets groeien. Het vertrouwen wat Nick vervolgens zelf put uit de ballen die hij pakt maken ons trots. Het werken met Nick is dan ook mooi. We maken grappen en trainen ook serieus. Het gaat daarbij altijd om de juiste balans. Een keeper moet zich ook lekker voelen in zijn omgeving. De glimlach spreekt boekdelen.

De volgende trainingen zijn op zondag 23 juni, en natuurlijk volgende week op vrijdag 28 juni en zondag 30 juni.

Nick Potze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.