De kop is eraf, de keepers zijn weer begonnen

Heerlijk is het om keepers te ontwikkelen naar betere keepers. Het seizoen 2019-2020 is vrijdag 31 mei weer van start gegaan. Zondag 2 juni starten de zondag groepen met het nieuwe seizoen. De kop is er weer af. Nieuwe bekers, nieuwe trainingen, nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Dat betekent ook weer nieuwe bekers nadat vorige week 4 keepers de beker definitief hebben gewonnen.

Nieuwe bekers seizoen 19-20

Bij de eerste trainingsgroepen ging de 11 jarige Bryan Arends er met de beker vandoor naar Peize. Bryan speelt zijn wedstrijden bij vv Peize. Bryan zien we al exact twee jaar, nadat hij in mei 2017 voor de eerste keer mee kwam trainen. Sindsdien is hij steevast in zijn missie aanwezig om iedere training weer beter te kunnen worden. De ontwikkeling van zijn trap is een van de facetten waar we trots op zijn. Bryan is in staat om de bal daar neer te leggen waar hij maar wil, een mooi gevoel van het week in week uit oefenen op onderdelen maakt dat je beter en beter kunt worden. Zo hebben we Bryan enorm zien groeien in zijn keepershandelingen.

Bryan Arends, vv Peize

Bij de tweede trainingsgroepen was het de 24 jarige Esmee Marrink die de beker in de “stad” hield. Esmee woont in Groningen en speelt bij Helpman Vrouwen 1. Een mooie ontwikkeling dat ook steeds meer meiden het verdedigen van het doel verkiezen boven voetballen. De bezetenheid die Esmee aan de dag licht is er een waar je alleen maar van kunt genieten. Beter worden komt uit jezelf. Daar is Esmee een mooi voorbeeld van. In juni 2018 vroeg ze of ze een keer mee mocht doen. Ze wilde graag beter worden, en zocht een plek om dat te kunnen doen. Inmiddels staat ze haar mannetje en laat ze zich niet gek maken door al het keepersgeweld. Steevast werkt ze aan haar missie om een betere keepster te worden. Het kiezen van de juiste positie, ga je nu op je hakken staan of juist niet, waar laat je je handen als je klaar staat, het zijn mooie discussies die je met keepers kunt voeren. We trainen om de ZERO te houden!

De volgende trainingen zijn zondag 2 juni a.s.

Esmee Marrink, vv Helpman Vrouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.