Keepers doen altijd iets extra’s

De lente is begonnen. Tijdens de trainingen van vrijdag 22 maart was dat gelijk te merken. Het weer was dan ook fantastisch. De zon scheen uitbundig en de temperatuur was heerlijk om in te trainen. De keepers hadden het reuze naar hun zin. De ouders langs de lijn natuurlijk ook, ze zijn er in weer en wind om de verrichtingen van hun keepende zoon of dochter te volgen. Het plezier en de passie spat er vanaf.

De keepers doen altijd iets extra’s. Gewoon omdat ze beter willen worden. De ene keeper slaat een training over bij de club om op de vrijdag of de zondag extra individuele trainingen te kunnen volgen. De andere pakt zoveel mogelijk momenten, zowel bij de club als de trainingen bij Keeping the Zero. Ze doen er alles aan om beter te worden. En zo hoort het ook. Als je echt beter wilt worden zul je extra hard moeten trainen. Succes en beter worden komt namelijk niet vanzelf.

Tijdens de eerste trainingsgroepen was het na overleg met de trainers Lissandro Kalfsbeek die de beker in ontvangst kon nemen. Lissandro speelt zijn wedstrijden voor Veendam 1894. Het mooie aan de trainingen is dat je na een cyclus weer een andere trainer krijgt. De ontwikkeling die Lissandro daardoor heeft doorgemaakt is niet alleen mooi, het maakt ook gelijk duidelijk hoe e ontwikkeling van een keeper gaat. Sinds juli van 2018 traint hij wekelijks bij ons in Groningen. We moesten samen aan de bak, hij wilde beter worden en er was genoeg werk aan de winkel. Ballen loslaten, met de voeten ballen tegenhouden, op de knieën vallen, zomaar een paar dingen die in het systeem zaten van Lissandro. Inmiddels pakt de in 2007 geboren Lissandro bijna alle ballen vast, kiest hij steeds beter positie, gaat hij als een kat op de ballen af en keept zo sober dat keepen steeds eenvoudiger wordt. De beker ging dan ook mee naar huis in Veendam.

Lissandro Kalfsbeek

Het is altijd mooi om te zien. De tweede trainingsgroepen starten op het moment dat de beker wordt uitgereikt bij de eerste trainingsgroepen. Je ziet de jongere keepers kijken, daar werken ze naartoe. Zo ontstaat een echte eenheid van keepers. Bij de tweede trainingsgroepen ging de bij Marum keepende Tobias Mulder er met de beker onder de arm vandoor. In september 2014 waren onze eerste trainingen. Tobias zit al bij het talententeam sinds april 2015. Het is voor ons dan ook mooi om de ontwikkeling te kunnen volgen van de in 2004 geboren Tobias. Er wordt al snel een band opgebouwd met de keepers waar we mee trainen. Met Tobias is dat niet anders. Inmiddels zijn we bijna 4 jaar samen aan het werk om beter te worden. In 2015 was Tobias net 11 geworden, inmiddels is hij de lengte in geschoten en heeft hij de leeftijd van 15 jaar bijna bereikt. Ook Tobias is een mooi voorbeeld hoe je je als keeper kunt ontwikkelen. Geen training missend, altijd in voor een grap, doet hij op het veld wat er nodig is om beter te worden. Zo kan hij steeds beter de bal daarheen trappen waar hij wil met de juiste snelheid, pakt hij ballen vast, verplaatst hij zich snel om een doelpunt te voorkomen en is zijn explosiviteit in het afzetten enorm gegroeid. Onder het motto soms gaat het goed en soms wat minder gaat Tobias altijd door. Doorgaan omdat hij een betere keeper wil worden. Dat onderstreept maar weer eens hoe het met keepers gaat. Opgeven is geen optie.

De volgende trainingen zijn zondag 24 maart 2019. De volgende keepersdag is in de meivakantie. Aanmelden kan nog via deze link: Aanmelden keepersdag

Tobias Mulder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.