Meiden laten zien waarom keepen voor iedereen is

Zondag is het altijd lekker om met de keepers op het veld te staan. We zien ook steeds meer meiden die keeper zijn en zich graag willen ontwikkelen. Zo zien we op de zondag Lois Wieringa (2005, Harkemase Boys), Manon van der Laan (2005, Westerwolde), Leonie Terpstra (2008, Grootegast), Fardau Wielinga (2002, Harkemase Boys) en Nikia van Middendorp (2007, HOC Odoorn). Op de vrijdag zien we Jennifer Ruitinga (2003, HFC15), Luna Spin (2008, Gieterveen), Raya Popma (2009, Helpman), Lynn Lode (2010, Helpman), Fiene Nieuwendijk (2006, Bedum) en Esmee Marrink (1995, Helpman).

De meiden doen er dan ook alles aan om beter te worden en doen niets onder voor de jongens waar ze mee trainen. Steeds vaker zie je dan ook de ene mooie aanname na de andere, een goede voortzetting of een fantastische redding van ze. De meiden laten dan ook met elkaar zien dat keepen voor iedereen is.

Tijdens de zondag training van 17 maart j.l. ging bij de eerste keepers groepen Leonie Terpstra er met de beker vandoor, ze kon hem mee nemen naar haar woonplaats Grootegast. Leonie, geboren in 2008, straalt plezier uit tijdens de trainingen die we samen doen.De ontwikkeling die ze doormaakt is er een om trots op te zijn. Al bijna een jaar staan we iedere zondag in weer en wind  op het veld. Daar waar het in het begin nog lastig was om sommige handelingen uit te voeren, is ze steeds beter in staat de ballen uit haar doel te ranselen. Leonie speelt haar wedstrijden bij FC Grootegast. Tijdens de training kwam de regen ook nog met bakken uit de hemel, dat maakt de keepers allemaal niets uit. De foto spreekt wat dat betreft boekdelen :).

Leonie Terpstra

Bij de tweede trainingsgroepen was het Manon van der Laan die de beker mee naar haar woonplaats Veelerveen kon nemen. Manon, geboren in 2005, traint ook bij de meiden van SC Heerenveen Onder 16. De weerstand die ze daar krijgt is ook goed voor de ontwikkeling van Manon. Op de zondag krijgt ze de weerstand natuurlijk ook, we brengen haar in situaties waarin ze het maximale van zichzelf moet vergen. Manon zien we al wat langer, sinds september 2016. Inmiddels speelt ze haar wedstrijden voor Westerwolde Onder 15 tussen de jongens. De groeicurve die ze sinds haar eerste training heeft laten zien is mooi als je er op terugkijkt. We zijn 2,5 jaar verder en de gedrevenheid en wil om beter te worden spat er wekelijks af.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 22 maart a.s.

 

Manon van der Laan

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.