Sven van den Berg (HFC15) naar FC Emmen

Keepers hebben nummer 1. Simpelweg omdat ze de belangrijkste positie van het elftal hebben. Met een goede keeper win je nl. wedstrijden. Sven van den Berg, is zo’n keeper die er alles aan doet om iedere week weer beter te worden. Sven maakt komend seizoen de overstap naar FC Emmen! Een korte terugblik.

De in 2006 geboren Sven was 9 jaar toen we hem voor het eerst zagen tijdens een keepersclinic in april 2016 die we gaven bij zijn club HFC’15 uit Hoogkerk. De toen in E3 keepende Sven had plezier in wat hij deed, dat straalde hij dan ook uit. Een paar weken later hadden we in mei een keepers tweedaagse. Daar verschijn hij ook, twee dagen lang mochten we met hem werken. Op 2 juni 2016 kwam daarna zijn aanmelding binnen voor de wekelijkse trainingen. Sindsdien werken we samen aan zijn ontwikkeling. Dat proces is mooi om van dichtbij mee te mogen maken.

Zijn talent en wil om te leren bleef niet onopgemerkt. In mei 2017 volgde een uitnodiging van de KNVB, voor een aantal selectie trainingen van het KNVB Onder 12 team. Na deze trainingen koos de KNVB voor andere keepers. Hard blijven werken was zijn motto, beter worden is wat hij wilde. Dan volgt de rest vanzelf. Het was dan ook een logisch gevolg dat er weer een uitnodiging van de KNVB volgde. Zei het pas in oktober 2018. Hij kon zich in de kijker spelen voor het Noord / Oost team van de KNVB Onder 13. En dat lukte!

Sven van den Berg

De bij HFC’15 Onder 13-1 keepende Sven bleef echter zijn best doen tijdens de trainingen om zich verder te kunnen ontwikkelen. De inmiddels 12 jarige Sven wordt in augustus 13 jaar. Om zijn ontwikkeling verder te stimuleren lieten we hem sinds de zomer van 2017 trainen met keepers tussen de 15 en 17 jaar. Dat bleek een goede zet, hij kon zich zo mooi optrekken aan de overige keepers tijdens de trainingen. In november 2018 meldde FC Emmen zich voor Sven, hij mocht een aantal test trainingen meedoen. Inmiddels is Emmen ook overtuigd van de potentie van Sven en heeft hem gevraagd of hij de overstap naar de Drentse eredivisionist wil maken. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. Vanaf komend seizoen speelt de in Groningen woonachtige Sven voor FC Emmen, waar hij start in de Onder 14. Mogelijk zelfs in de Onder 15! Een mooie beloning en stap in zijn ontwikkeling.

Natuurlijk wenst de hele technische staf Sven heel erg veel plezier. Bas Runhart maakte in 2016 ook al de overstap naar FC Emmen Onder 15 en komt daar inmiddels uit voor FC Emmen Onder 17. Succes is een keuze! Bas traint nog altijd op zondag ochtend met de andere keepers talenten van Keeping the Zero.

 

 

2 gedachtes over “Sven van den Berg (HFC15) naar FC Emmen

  1. Gefeliciteerd Sven , blijf je best doen , het gaat jou lukken .

    Michiel Luttje Teammanager knvb onder 13 noord / onder 14 noord BV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.