De kop is er af, de trainingen zijn weer begonnen

De 1e trainingen met de keepers stonden dit weekend weer op het programma na de winterbreak. Nadat de sneeuw afgelopen vrijdag nog roet in het eten gooide, stonden de keepers zondagochtend in een heerlijk zonnetje op het veld om zich weer te kunnen ontwikkelen. Beter worden, je optrekken aan andere keepers, kijken naar andere keepers, luisteren naar de tips van de trainers en met passie trainen. Dat is wat de keepers wekelijks doen. Zo gaan de keepers tot de laatste training voor de zomervakantie (begin juli)  weer de nodige stappen maken alvorens we er weer even tussenuit gaan voor een welverdiende vakantie. In die tijd zullen er ook wel weer keepers zijn die zich ergens in de kijker spelen, of die een mooie transfer kunnen maken naar een betaald voetbalclub. We zijn benieuwd naar de ontwikkeling van alle keepers. In die ontwikkeling zijn de trainers een klein hulpmiddel. Niet meer en niet minder. Beter worden komt uit jezelf.

Bij de eerste keepersgroepen was het de bij vv Haulerwijk keepende Mart Wijma die een prijsje won in de afsluitende spelvorm. Dat hij ook nog eens de beker voor talentontwikkeling mee naar huis kon nemen maakte zijn dag tot een geluksdag zoals hij zelf zei. De toen nog 7 jarige Mart kwam in oktober 2017 voor het eerst een keer meedoen met onze trainingen. Vanuit zijn woonplaats Waskemeer maakt hij sindsdien onderdeel uit van het keepers talenten team. Mart is nog jong, pas acht jaar, maar laat met volle overgave zien dat hij ook echt een betere keeper wil worden. Als hij op de zondag onverhoopt een keer niet kan trainen, dan regelt hij gewoon dat hij op de vrijdag kan trainen. Geen moment wordt onbenut gelaten om de informatie op te snuiven die hem beter kunnen maken. Met zijn grote lach steelt hij ook nog eens onze harten. We gaan nog meer van Mart horen.

Mart Wijma

Bij de tweede trainingsgroepen keepers regende het heel kort even voor de start van de training. Daarna scheen de zon weer uitbundig. Het voelde als de lente. Bevlogen volgden de keepers de oefenvormen, gretig als ze waren na de winterbreak. Het was weer heerlijk om te trainen met de keepers uit allerlei windstreken. En het was natuurlijk leuk elkaar weer te zien. Want er ontstaan ook vriendschappen. Uiteindelijk ging Ruben Visser, spelend bij vv Winsum, er met de wisselbeker vandoor. Met de beker onder de arm ging hij naar zijn woonplaats Bedum na de training. Ruben zien we al wat langer, in juni 2017 klopt hij voor het eerst aan de poort op Corpus den Hoorn voor zijn eerste keeperstraining. Gewoon, omdat hij een nog betere keeper wilde worden. Ze hangen er vaak maar een beetje bij, en dus zag hij zijn kans om in de omgeving van Keeping the Zero zich verder te ontwikkelen. Sindsdien zien we hem iedere zondag. Rustig werkend aan zijn missie om beter te worden. Dat daar stappen in worden gezet in een proces dat niet valt te stoppen als je zo gretig bent als Ruben. Zo werkt hij zich mooi op in de trainingsgroepen en zijn we benieuwd naar de stappen die Ruben verder gaat maken.

De volgende trainingen zijn vrijdag 8 februari a.s. Natuurlijk hebben we ook nog een keepersdag op maandag 18 februari.

Ruben Visser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.