Iedere aanval begint bij de keepers

De trainingen van de keepers zijn altijd leuk om naar te kijken. Wie moet meer doen om beter te worden, wie moet meer focus brengen, wie moet beter gaan staan, en wie doet het steeds beter. Eigenlijk doen alle keepers het steeds beter. Het is altijd gissen langs de lijn wat nu weer het thema is waar aan gewerkt wordt door de keepers. Uiteindelijk is het doel van de keepers goals te voorkomen. Dit weekend stond echter de opbouw centraal. Bij de keepers begint tenslotte iedere aanval.

Bij de “vrijdag” keepersgroepen van de 17 uur training was het de bij VEV67 uit Leek spelende Tygo Donkerbroek die de beker met een grote glimlach van de trainers in ontvangst kon nemen. Tygo kwam voor het eerst bij ons op het veld voor een proeftraining, dat was in mei 2017. Inmiddels is de in  2009 geboren Tygo niet meer tussen de talenten weg te denken. Tygo laat zien dat hij een steeds betere focus heeft en deze ook steeds langer kan vasthouden. Dat is nou juist nodig om die ene beslissende bal te kunnen pakken. De ontwikkeling die Tygo doormaakt blijft dan ook niet onopgemerkt.

Tygo Donkerbroek

Bij de keepersgroepen van 18.15 uur op vrijdag was het alweer wat frisser. Voor de keepers geen probleem. Er werd goed en geconcentreerd gewerkt aan de opbouw. Uiteindeljk ging de bij Lycurgus keepende Daan Kooistra met de beker naar huis. Beter worden is dan ook een proces. Daarvan is Daan een mooi voorbeeld, die de bouw van Jasper Cillessen heeft. Soms ben je wat groter, kleiner, wat forser gebouwd of juist wat smaller. Dat laatste is bij Daan het geval, dat weerhoudt hem niet zijn missie te volgen. Beter worden is wat hij wil. Dat gaat met horten en stoten, het proces van beter worden hoort ook zo te zijn. Dat maakt je sterker. En dat zien we bij Daan. We zien hem overigens al sinds mei 2015, het is dan ook mooi om zijn ontwikkeling en vastberadenheid van dichtbij mee te mogen maken.

Daan Kooistra

Bij de zondag training van 9 uur was het nog fris, maar de zon scheen mooi aan de hemel waardoor het aangenamer werd. Aangespoord door de trainers lieten de keepers dan ook mooie dingen zien. Het was Simon Oostenbach, ook spelend bij Lycurgus, die er met de beker vandoor ging. Zo is Lycurgus dit weekend goed vertegenwoordigt met twee bekerwinnaars. Simon zagen we al op keepersdagen en het keeperskamp in 2017, waarna hij samen met zijn ouders besloot zich verder te willen ontwikkelen. Sinds november van 2017 zien we hem dan ook wekelijks op het veld. De in 2008 geboren Simon moest natuurlijk wennen aan onze manier van trainen. Rust nemen is er niet bij. Je bent constant in beweging waarbij er altijd wel iets is waar we op letten. Aandacht, trap, vangen of het aanvallen van de bal. We willen samen beter worden en dan zijn we kritisch, grappen maken we natuurlijk ook tussendoor. Leren staat echter wel centraal. Zo zien we Simon vooruit gaan op alle facetten. Let goed op de knipoog van Simon :).

Simon Oostenbach

Bij de zondag keepersgroepen van 10.30 uur was het de bij Drachtster Boys keepende Imar Wiersma die de beker mee naar Friesland kon nemen. Imar zagen we in 2017 voor het eerst op een keepersdag, toen zagen we al de bereidheid van Imar om te leren. In december van 2017 besloot hij een proeftraining mee te doen, daarna besloot hij dat hij zich wekelijks verder wilde ontwikkelen. Want dat doe je samen met de trainers, met passie en geloof in jezelf kun je beter worden. De wil om te leren straalt er dan ook af bij Imar, die geboren is in 2006. De groeicurve die hij heeft laten zien is dan ook echt mooi, stap voor stap hebben we getracht hem te prikkelen, te plagen of uit te dagen. Dan zien we hoe de keepers er mee omgaan. En dat is een mooi proces. Hij laat zich niet gek maken en houdt zeer goed stand tussen de oudere keepers waar hij mee mag trainen.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 23 en zondag 25 november a.s.

Imar Wiersma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.