Nader kennismaken met nieuw talent Martijn Schipper

In de rubriek “10 vragen” maken we kennis met de nieuwe keepers van Keeping the Zero. Deze keer maken we kennis met de in 2002 geboren Martijn Schipper. Nadat Martijn twee keer met het keeperskamp had meegedaan besloot hij dat hij zich verder wilde ontwikkelen. De bij Be Quick 1887 keepende Martijn  zien we sinds september wekelijks op de vrijdag trainingen.

Je hebt je net aangemeld om je te ontwikkelen als keeper bij Keeping the Zero. We zijn benieuwd waarom je bij ons wilt komen trainen.

Ik wil bij jullie trainen om een betere keeper te worden en eventueel om nieuwe vrienden te maken.

Sinds wanneer ben je keeper en waarom ben je keeper geworden en geen voetballer?

Ik keep nu ongeveer 5 jaar denk ik, vanaf mijn elfde ongeveer. Toen was ik veldspeler, maar onze keeper was een wedstrijd geblesseerd en ze vroegen wie er een wedstrijdje zou willen keepen. Ik deed het en sindsdien ben ik keeper.

Martijn Schipper

Wat betekend het houden van de heilige nul voor jou?

Dat is natuurlijk altijd een heerlijk gevoel, maar het zegt niet alles. Je kunt niet naar een uitslag als 2 – 0 kijken en zeggen: “de keeper heeft een wereldpot gespeeld.” Er zit meer achter. Misschien speelde de keeper wel een erg goede wedstrijd, maar het kan ook dat de keeper niks te doen heeft gehad of veel geluk heeft gehad.

Welke kwaliteiten moet een goede keeper volgens jou hebben?

Een keeper moet zelfverzekerd zijn en goed zijn in beslissingen nemen, zoals bij corners of net iets te diepe ballen. Een keeper moet ook een leider zijn en inzicht in het voetbal hebben, om zijn team te kunnen coachen. Verder is gespierd, behendig of flexibel zijn ook handig voor de reddingen zelf.

Wat verwacht je van Keeping the Zero?

Dat ze zich goed inzetten tijdens het training geven en aanwijzigingen geven als de keeper iets beter of op een andere manier kan doen.

In welk team speel je bij je club?

Be Quick 1887 JO 19-3.

Het is goed om fouten te maken, ben je het daarmee eens of juist niet?

Het ligt eraan hoe je ernaar kijkt. Als je een fout maakt is het misschien niet goed voor je zelfvertrouwen maar je kan er wel van leren. Toch maak je natuurlijk het liefst geen fouten.

Waar zou je het liefst ooit in de goal willen staan en waarom?

Manchester United, dat vind ik een mooie club met een mooie geschiedenis. Ik ben mijn hele leven al voor ze.

Wie is volgens jou een goed keeper en waarom?

Ik vind over het algemeen een meevoetballende keeper die met het spel is betrokken erg goed. Voorbeelden daarvan zijn Manuel Neuer en Marc-Andre Ter Stegen, twee Duitse keepers.

Kun je ons iets vertellen over de redding (of wedstrijd) waar je het meest trots op bent tot nu toe?

Vorig seizoen stonden we met een paar minuten nog te gaan 2 – 2. Toen maakte ik een mooie reddingen en haalde de bal zo ongeveer uit de kruising. Ik ben ook tevreden over een wedstrijd die ik in Engeland heb gespeeld, tegen mijn oude club, ondanks dat we dik verloren.

Bedankt voor het leuke interview Martijn, tot as vrijdag op de training.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.