Kennismaken met nieuw talent Lois Wieringa

In de rubriek “10 vragen” maken we kennis met een van de nieuwe talentvolle keepers die na de zomervakantie zijn gestart met de talent trainingen. Vandaag is het de beurt aan de in 2005 geboren Lois Wieringa. Zij traint iedere zondag bij Keeping the Zero. Lois keept hij haar wedstrijden bij TLC.

Je hebt je net aangemeld om je te ontwikkelen als keeper bij Keeping the Zero. We zijn benieuwd waarom je bij ons wilt komen trainen.

Ik wil nieuwe dingen leren om een betere keepster te worden en ik weet zeker dat dit bij Keeping the Zero gaat lukken. Bij jullie is de training veel gerichter en leerzamer dan de keepertraining bij mijn eigen club. Ik heb gemerkt dat sommige dingen die mij daar werden geleerd, bij jullie moest afleren. Dat was soms lastig en ik raakte daar een beetje van in de war. Nu luister ik vooral naar jullie.

Sinds wanneer ben je keeper en waarom ben je keeper geworden en geen voetballer?

Toen ik 6 jaar was ben ik op voetbal gegaan en heb een maand gevoetbald. Toen ik 7 jaar was zochten ze een keeper en niemand van de jongens wilde dat doen. Ik wilde dat wel graag en ik ben ook nooit uit het doel gegaan. Voetballen zelf past niet bij mij.

Wat betekend het houden van de heilige nul voor jou?

Veel, ik heb er een vreselijke hekel aan om ballen door te laten. Ik kan namelijk niet erg goed tegen mijn verlies. Als ik een bal doorlaat  word ik gelijk pissig, omdat ik er alles aan doe om de ballen tegen te houden.

Lois Wieringa

Welke kwaliteiten moet een goede keeper volgens jou hebben?

Niet bang zijn dat je je pijn doet, zelfvertrouwen uitstralen en goed spelinzicht hebben. Alert en actief zijn, want je moet snel reageren.

Wat verwacht je van Keeping the Zero?

Ik verwacht een goede en serieuze training waar natuurlijk ook wel eens lol gemaakt kan worden en waar je goede adviezen krijgt over dingen die je de volgende keer beter kunt doen.

In welk team speel je bij je club?

Ik speel bij 2 verschillende clubs: Bij TLC in   Leek, keep ik bij de MO-17 op veld. Bij KTP Nieuw Roden keep ik in zaal bij de Vrouwen 3 en de Vrouwen 4 ( ook al ben ik nog maar 13). Er is ook een gelegenheidsteam bij KTP van de MO-15, waar ik ook vaste keepster ben. Met de MO-15 spelen we vooral beach-soccer of zaal toernooitjes wat verder weg in Nederland en soms in Duitsland.

Het is goed om fouten te maken, ben je het daarmee eens of juist niet?

Daar ben ik   het wel mee eens. Soms is het goed om fouten te maken, ook al voelt het niet fijn. Van fouten leer je ook om het de volgende keer anders aan te pakken.

Waar zou je het liefst ooit in de goal willen staan en waarom?  

Ik zou het liefst natuurlijk in het doel van het Nederlands vrouwenelftal willen staan. Het lijkt mij zo vet om in het midden van een (oranje) stadium te staan en je talent te laten zien. Maar ik zou op kortere termijn wel heel graag naar een club willen waar meer uitdaging is op het veld voor mij.

Wie is volgens jou een goed keeper en waarom?

Sari van Veenendaal. Zij is een hele goede keepster en heeft al veel mooie reddingen gemaakt bij Oranje en Arsenal. Ik vind haar heel goed.

Kun je ons iets vertellen over de redding (of wedstrijd) waar je het meest trots op bent tot nu toe?

Ja zeker. Dat was het Open Beachsoccer toernooi dit jaar in Blauwe Stad. Ik ben daar samen met mijn team van KTP Nieuw Roden, Nederlands Kampioen Beachsoccer 2018 onder de 15 geworden. Dat was knallen!

Bedankt voor het leuke interview Lois, we zien elkaar weer op de zondagtrainingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.