Kennismaken met nieuw keeperstalent Lissandro Kalfsbeek

In de rubriek “10 vragen” maken we kennis met een van de 26 nieuwe keeperstalenten van Keeping the Zero. Deze keer is het de beurt aan de in 2007 geboren Lissandro Kalfsbeek van Veendam 1894. Lissandro traint iedere vrijdag.
Lissandro Kalfsbeek
Waarom train je bij Keeping the Zero?
Voordat ik echt lid werd bij Keeping the zero, had ik al mee gedaan aan keepersdagen en talentendagen. En omdat ik dat leuk vond en veel van geleerd heb. Daarom koos ik voor Keeping the Zero.
Sinds wanneer ben je keeper en waarom vind je het zo leuk?
Sinds 2016 keep ik bij Veendam 1894. Het leukste aan keepers zijn vind ik, uitkomen, de andere teamspelers coachen tijdens de wedstrijd. En duiken.
Wanneer doe je het goed als keeper denk je?
Vooral tijdens belangrijke momenten zo als bij penalty’s.
Wat is volgens jou belangrijk als keeper?
Mee voetballen, uit durven komen. Niet bang zijn voor de bal. Je team coachen. En voor elke bal willen gaan.
Wat verwacht je van de trainingen en trainers van Keeping the Zero?
Ik hoop hier goede coaching te krijgen. Verder te kunnen groeien en ontwikkelen. Zo goed dat ik misschien wel gescout kan worden. En leren om zo vaak mogelijk de 0 te behouden.
In welk team speel je bij je club?
D3 Veendam 1894
Fouten maken is goed, ben je het daarmee eens?
Ja ben ik het mee eens. Van fouten leer je.
Bij welke club zou je ooit een keer in het doel willen staan?
Bayern München is echt mijn droom club.  Maar hier in Nederland zal ik kiezen voor FC Groningen of Ajax
Wie vind je een goede keeper?
Fc Groningen is de eerste echte club die ik leerde kennen omdat ik regelmatig naar wedstrijden ben geweest en vind Padt een goede keeper.  En Ajax is een mooi jong team. En ik denk dat je daar veel kan leren. En Onana keept daar.  En hij is ook een groot voorbeeld voor mij.
Over welke wedstrijd of op welke redding ben je echt trots?
In de eerste wedstrijd van het vorige seizoen. Had ik door mijn snelle reflexen 3keer achterelkaar de bal uit het doel weten te houden.  En in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen. Heb ik tijdens een belangrijke penalty de bal uit het doel weten te houden. En mede door dat is mijn team toen kampioen geworden.
Bedankt voor het leuke interview Lissandro, we zien elkaar weer op het veld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.