Als keeper stel je doelen

Als je keeper bent stel je doelen. Gewoon omdat je beter wilt worden, zo simpel is het. Als je naar je training gaat, wat lol maakt en weer naar huis gaat zul je niet de stappen maken die je zou kunnen maken in je ontwikkeling. Je stelt doelen, en die stel je iedere periode weer bij. Om net wat te fine-tunen, of om een ander onderdeel te verbeteren of te perfectioneren.

Bij de keepers die op de zondag trainen is dat niet anders. We verwachten veel van ze. Beter worden komt tenslotte uit jezelf en je eigen intrinsieke motivatie.  Op de vrijdag zijn al twee wisselbekers in roulatie, op de zondag is dat sinds vandaag ook het geval.

Bij de keepers die op zondag trainen was het vandaag de in 2008 geboren Mark Woortmeijer die de wisselbeker mee naar Leek kon nemen. Mark speelt zijn wedstrijden voor TLC uit Leek. Mark is gedreven en spoort de andere keepers ook nog eens aan waar hij mee traint. Want hij wil beter worden. Sinds mei 2017 zien we Mark wekelijks op het veld, samen werken we daarbij aan zijn ontwikkeling. Het is dan ook mooi als we zijn huiswerk lezen, trots als hij dan is als hij weer een goede wedstrijd heeft gespeeld. De beker ging dan ook terecht mee met Mark.

Mark Woortmeijer

Bij de oudere keepers was het Manuel Bouman die de beker in de stad hield. Manuel speelt zijn wedstrijden voor FC Lewenborg. De in 2005 geboren Manuel zien we sinds juni 2017 wekelijks op de training verschijnen nadat hij aan een aantal keepersdagen had meegedaan. Beter worden, iedere week weer, dat is wat hij graag wil. De groeicurve die Manuel in zijn concentratie, keepershandelingen en voetbalhandelingen laat zien zijn een logisch gevolg van de doelen die hij stelt Steeds verder zal hij zich op deze manier gaan ontwikkelen tot een betere keeper, daarbij ondersteund door de trainers.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 28 september a.s.

Manuel Bouman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.