Keepers : de kans op een tegendoelpunt zo klein mogelijk maken.

De vrijdagtraining met de keepers was weer genieten. Toch hebben we door het naderende onweer de training bij de groepen van 17 uur even moeten staken en zijn de groepen van 18.15 iets later gestart. De veiligheid van de keepers staat altijd voorop.

Iedere week maken we de training weer anders waarbij we de aandacht leggen op een ander onderdeel. We bereiden de keepers voor op het dat de kans op een tegengoal zo klein mogelijk wordt gemaakt. Het houden van de ZERO is wat iedere keeper graag wil. We winnen liever met 1-0 dan met 2-1. Onze taak is het voorkomen van tegendoelpunten samen met het team.

Bij de keepersgroepen van 17.00 was het de bij Be Quick keepende Floris Brekhoff die de wisselbeker voor talentontwikkeling en talenstimulering in ontvangst kon nemen. Nadat we tijdens de keepertraining al een paar flinke buikschuivers over het natte veld hadden gemaakt, veel ballen hadden gepakt en goals hadden voorkomen zien we dat Floris zich steeds beter beseft welke handelingen hij moet uitvoeren. Steeds feller en agressiever, beleving, aandacht en focus maakt hij de stappen die nodig zijn om beter te worden. De beker ging dan ook terecht mee met de 10 jarige Floris.

Floris Brekhoff

Bij de keepersgroepen van 18.15 uur is het altijd dringen geblazen. De gretigheid en wil om te leren spat van de keepers af, waardoor het voor de trainers natuurlijk heerlijk trainen is. We zien veel nieuwe keepers wekelijks op het veld verschijnen omdat ze beter willen worden, ook ervaren ze dat ze veel moeten doen om zich te kunnen ontwikkelen. Train met passie, luister, kijk naar anderen en stel vragen. Je uiterste best doen om iedere bal te willen hebben is een eigenschap die iedere keeper nodig heeft om beter te worden. De 23 jarige Esmee Marrink, keeper van Helpman dames 1, laat zien waarom ze sinds augustus bij ons is gaan trainen. Eigenlijk is het simpel, ze wil haar plafond verhogen. Beter worden. En dan nog beter, en dan weer een stap. Want keepers zijn niet snel tevreden, bij Esmee is dat overduidelijk zichtbaar. Ze maakt moeiteloos stappen en past zich snel aan als het nivo omhoog gaat. Steeds sneller worden haar keepershandelingen. Tussen de jongens staat ze haar mannetje en straalt het plezier er van af. De beker ging dan ook mee met Esmee.

De volgende trainingen zijn zondag 23 september a.s.

Esmee Marrink

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.