Ivar Brons (Westerlee), Thomas Middelbosch (VEV67) en Fiene Nieuwendijk (Bedum) sluiten eerste voorbereiding van de keeperstraining af met de wisselbekers.

Op 1 juni 2018 zijn de keepers begonnen aan het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2018-2019. Vrijdag 6 juli en zondag 8 juli werd de eerste trainingsperiode afgesloten en gaan de keepers van de vakantie genieten. Natuurlijk is a.s. zaterdag 14 juli nog wel de keepersdag.

Tijdens de vrijdagtraining van 6 juli gingen twee keepers met de wisselbeker naar huis. Ivar Brons, keepend bij Westerlee, van de groepen die om 17.00 uur trainen, en Thomas Middelbosch, keeper bij VEV67, van de groepen die om 18.15 uur trainen namen beide de beker van de trainers in ontvangst voor hun ontwikkeling.

Bij de zondag groepen van 8 juli die om 10.30 uur trainen was het de bij Bedum keepende Fiene Nieuwendijk die de beker van de trainers in ontvangst kon nemen.

De 8 jarige Ivar (van 2009) zien we al anderhalf jaar vol enthousiasme wekelijks de rit van Westerlee naar Groningen maken. Sinds maart 2017 is hij zo verknocht aan de trainingen dat hij sindsdien nagenoeg geen training heeft gemist. Weer of geen weer, Ivar is er. Hij wil simpelweg een betere keeper worden, daarvoor moet je serieus op het veld zijn, een goede focus hebben en kritisch naar jezelf zijn. Daar komt bij dat alle keepershandelingen zo moeten terugkomen in de trainingen dat je in de wedstrijden niet meer wordt verrast. Je hebt situaties nl. al eens meegemaakt. Zo ga je dingen herkennen en wordt je beter en beter. Ivar wil zo graag beter worden dat hij continue oplet en de informatie opsnuift die hij ziet en aangereikt krijgt.

Thomas Middelbosch (16 jaar, van 2002) zien we al wat langer wekelijks op het veld. In maart 2016 kwam hij voor het eerst op Corpus meetrainen. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit het keeperskorps. Thomas pakt het keepen steeds serieuzer op, wat terug is te zien in zijn prestaties. Dat daar ook vriendschappen uit volgen is niet meer dan logisch, keepers onder elkaar brengt altijd een extra band.

Fiene Nieuwendijk is ook een mooi verhaal, Wat een ontwikkeling heeft zij doorgemaakt! In oktober 2017 kwam ze aanwaaien uit Bedum. Ze houdt nl. van keepen en ze wilde graag beter worden. Eerst maar eens kijken of dit de plek was waar dat zou kunnen. Ze heeft sindsdien geen seconde spijt gehad van haar extra trainingsarbeid bij Keeping the Zero. Liefhebber als ze is traint ze sinds maart van dit jaar zelfs op de vrijdag en de zondag. Gewoon omdat ze snel stappen vooruit wil maken. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Het gaat soms goed, dan weer niet en dan weer vooruit. Het proces van beter worden is mooi om van dichtbij mee te maken. Fiene maakte al haar debuut in de KNVB selectie en is opgenomen in de trainingsgroep van de Onder 14 meiden van SC Heerenveen waar ze eens per twee weken gaat trainen. En dat voor de pas 11 jarige Fiene, die in augustus 12 wordt. Een knappe prestatie.

Natuurlijk wensen we alle keepers een heerlijke vakantie toe of we zien elkaar nog op de keepersdag.

De eerstvolgende trainingen zijn weer op vrijdag 24 en zondag 26 augustus a.s.

Ivar Brons, Tim Bakker, Chris Weggemans, Andre Wolfs en Tobias Top
Thomas Middelbosch samen met de trainers Andre Wolfs, Sander Mulder, Gaby Hemsens en Chris Weggemans
Fiene Nieuwendijk samen met de trainers Sebastiaan Kooistra, Patrick Siepel, Andre Wolfs en Justine van der Werf

2 gedachtes over “Ivar Brons (Westerlee), Thomas Middelbosch (VEV67) en Fiene Nieuwendijk (Bedum) sluiten eerste voorbereiding van de keeperstraining af met de wisselbekers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.