Talentontwikkeling keepers Lycurgus, Heracliden en Borger wordt beloond.

De keepers trainen iedere week op vrijdag en of zondag. Met maar 1 doel. Beter worden. Dat we het daarnaast ook nog heel erg leuk hebben met zijn allen als we op het veld zijn is vereiste om je doel überhaupt te kunnen behalen. Je moet nl plezier hebben in wat je doet.

Tijdens de 1e vrijdag groepen van 1630 uur was het de bij Lycurgus keepende Daan Kooistra die de beker voor talentontwikkeling in ontvangst kon nemen. Daan is al sinds mei 2015 wekelijks te vinden tussen de andere talenten op het veld. Inmiddels is Daan zo gretig dat hij zowel op vrijdag als zondag traint. Dat je dan nog sneller stappen maakt is een logisch gevolg. Daan is wat dat betreft een mooi voorbeeld van beter worden. Als iets niet lukt kun je stoppen, zoals bijvoorbeeld aannemen en trappen met je verkeerde been. Als je dan toch doorzet en het onder de knie krijgt bewijzen de keepers dat alles valt te leren. Je moet het alleen doen. Eigenlijk is keepen als leren fietsen. We doen de dingen zodanig dat je er niet meer bij na hoeft te denken.

Tijdens de 2e vrijdag groepen van 1800 uur was het de in 2003 geboren Wiljan Knot die de beker van zijn trainer klemvast overnam. Wiljan is pas kort bij ons op het veld te vinden, toch snapt hij hoe het werkt als je beter wilt worden. Huiswerk maken is een vereiste. Dat doet Wiljan steeds meer en ook dat is een onderdeel van het proces. Wiljan komt wekelijks vanuit Uithuizermeeden samen met een aantal andere keepers die spelen bij De Heracliden. De concentratie en wil om te leren zijn overduidelijk aanwezig bij hem, net als zijn uitstraling. Daar staat wel iets in de goal.

Bij de zondagtraining was het de bij Borger keepende Bjorn Haddering die de beker van zijn trainer verdient mee naar huis nam. De in 2005 geboren Bjorn heeft iets moois over zich. Rustig als persoon en gretig als hij zijn handschoenen aantrekt met de absolute wil om te leren. Sinds september van dit jaar de stap gemaakt om tussen de andere talenten beter te worden. De manier van trainen maakt hem dan ook beter, stap voor stap zien we dat hij groeit. Zowel in zelfvertrouwen als in wat hij al goed kan en wat hij zelf nog wil verbeteren.

Volgende training: vrijdag 17 november.

Daan Kooistra
Daan Kooistra, Lycurgus
Wiljan Knot, Heracliden
Wiljan Knot, Heracliden
Bjorn Haddering, Borger
Bjorn Haddering, Borger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.