Een betere keeper worden is een proces.

Als je het maximale uit jezelf wil halen als sporter begint het altijd bij jezelf. De absolute wil om beter te willen worden en daar alles aan te willen doen. Trainen is daar slechts een onderdeel van.

Een betere keeper worden is een proces. Stap voor stap, wordt je beter. Soms gaat het minder of zelfs even niet. Als je dan toch doorzet gaan dingen lukken. De trainers raken niet in paniek, je laat soms een bal glippen, geen probleem. Uiteindelijk gaat het erom dat je in periode van een maand, kwartaal, halfjaar en jaar stappen maakt. Dat is waar het om draait.

Afgelopen vrijdag (20 oktober) was het bij groep 1 Isha de Vreede, keeper van Velocitas 1897, die er met de beker vandoor ging. De in 2006 geboren Isha heeft de afgelopen periode mooie stappen gemaakt in zijn concentratie. Een mooie combinatie van goed opletten, kijken wat er om je heen gebeurd en gepassioneerd trainen zijn onderdelen die Isha steeds beter doet. Mooi is nog dat Isha sinds de start van Keeping the Zero in 2014 al bij ons op het veld te vinden is. De beker is een mooie beloning voor de ontwikkeling die Isha doormaakt.

Bij groep 2 van vrijdag was het de in 2003 geboren Jennifer Ruitinga die de beker van haar trainer kreeg overhandigt. Jennifer speelt haar wedstrijden voor HFC’15 tussen de meiden. Sinds januari 2016 zien we Jennifer wekelijks haar doel verdedigen tussen de jongens. Mooi om te zien dat het aantal meiden op het veld groeiende is. Tussen de 115 keepers tellen we inmiddels 4 meiden. Jennifer laat steeds meer energie zien als ze op het veld staat, en zo kan ze steeds beter de kans op tegendoelpunten voorkomen. Ook voor Jennifer geldt dat ze met een proces bezig is en steeds beter begrijpt wat er voor nodig is om beter te kunnen worden.

Tijdens de zondagtraining van vandaag was het Yoran Nienhuis, ook al keeper van HFC’15 die de beker van zijn trainster kreeg. Justine (keeper van Heerenveen vrouwen) is onze eerste vrouwelijk keeperscoach. Ook dat is een mooie ontwikkeling. Yoran valt enorm op door zijn doorzettingsvermogen en wil om te leren. Tijdens het lezen van zijn zelfreflectie worden we blij van de uitgebreide feedback die we krijgen. De in 2006 geboren Yoran krijgt de beker dit seizoen daarom al voor de tweede keer mee naar huis.

Morgen is de KEEPERSDAG, volgende week hebben de keepers een vrij weekend en zijn de volgende trainingen op 3 en 5 november a.s. waarna we op 6 november door de jeugdopleiding van Feyenoord op Varkenoord worden ontvangen om daar uitgebreid over het opleiden van keepers te hebben.

Yoran Nienhuis
Isha de Vreede
Jennifer Ruitinga

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.