Keepers trainen altijd met een doel

Je hebt trainingen omdat je moet trainen. Je hebt keepers die trainen omdat er een training is. Je hebt ook keepers die trainen omdat ze een doel hebben. Beter worden, stap voor stap, week na week, maand na maand, jaar na jaar. Je maakt een proces door waarin je je altijd blijft ontwikkelen, als je een doel hebt tenminste.

Bij groep 1 was het de in 2006 geboren Sven van den Berg die de wisselbeker in ontvangst nam van zijn trainer. Sven is een voorbeeld. Maakt zijn huiswerk, is er altijd, gretig, hongerig, leergierig en goed kijkend naar wat andere keepers doen op de training. Want daar leer je ook van. Je brengt elkaar naar een hoger nivo. Sven is sinds juni 2016 bij ons op het veld te vinden nadat hij kennis had gemaakt met onze werkwijze tijdens een keepers tweedaagse. Sven keept pas sinds begin 2016 maar laat zien uit het goede hout gesneden te zijn.

Bij groep 2 was het de 15 jarige Daan Littel, spelend voor Actief, die de beker van zijn trainer ontving en in de rugtas mee naar huis nam. Daan is sinds mei van dit jaar wekelijks bij ons te vinden tussen de andere talenten. Inmiddels heeft Daan zijn plek gevonden en straalt enorm veel plezier uit. Niet voor niets stapt hij daarom graag op de fiets van Eelde naar Groningen om zich te kunnen ontwikkelen. Daan zien we met steeds meer vertrouwen de ballen stoppen, trappen en zijn medekeepers aanspreken. Want leiderschap is iets wat ook nodig is als keeper. En daar is Daan volop mee in ontwikkeling. Jermaine van der Veen trainde overigens ook megascherp. Echter, voorwaarde is het maken van je huiswerk. Die stap moet Jermaine ook nog maken, beseffen wat je aan het doen bent.

Zondag 15 oktober begroeten we de volgende groep talenten op het veld.

Daan Littel (rechts) Actief
Sven van den Berg, HFC’15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.