Keepersschool Groningen heeft weer afgetrapt met 1e training

De vakantie is alweer 4 weken onderweg, we hebben nog twee weken te gaan voordat de schoolvakanties weer voorbij zijn. Dit jaar beginnen de keepers wat eerder dan anders om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de start van het seizoen in september.

Ondanks het vroege tijdstip in de voorbereiding waren er toch nog iets meer dan 40 keepers verdeeld over de groepen van 16.30 uur en 18.00 uur. De meeste keepers genieten nog van hun welverdiende vakantie. Voor de keepers was het weer wennen, zorgen voor het korte snelle voetenwerk, ballen vangen en vasthouden, trappen, vallen, naar de bal toekomen en o ja, de kans op tegendoelpunten zo klein mogelijk maken.

Bij groep 1 was het Ivar Brons, keeper van vv Westerlee die er met de wisselbokaal trots als een pauw vandoor ging. De pas 7 jarige Ivar kwam in maart van dit jaar voor het eerst een training meedoen. We zagen een rustige Ivar die een duidelijke missie had. “Ik wil een hele goede keeper worden” schreef hij op zijn aanmeldformulier. Inmiddels zijn we een aantal maanden onderweg, en zien we Ivar steeds scherper en gefocust trainen om zijn doel te bereiken. Stap voor stap, bal voor bal groeit zijn zelfvertrouwen op weg naar een betere keeper. De komende week is hij dan ook meer dan terecht de eigenaar van de cup met de grote oren.

Bij groep 2 was het Jarno van der Laan die er als een haas met de wisselbeker vandoor ging. De 17 jarige in Veelerveen woonachtige Jarno brengt wel een mooi verhaal met zich mee. Jarno is nl. geen keeper. Hij is voetballer bij Veelerveen (1e elftal), maar omdat hij het keepen zo leuk vindt en hij de reservekeeper is wil hij goed beslagen ten ijs komen als hij het doel moet verdedigen. “Als ik wat doe wil ik het ook goed doen”. Jarno legt daarmee de basis voor de stappen die hij aan het maken is. Jarno komt uit een echt keepersgezin. Zijn jongere zus Manon is nl. keepster, van Heiligerlee. Daarnaast is Manon keepster van de KNVB selectie O12. Met zijn inzet, wilskracht en vastberadenheid zien we Jarno met de week groeien naar een betere keeper. Net als Ivar zagen we Jarno in maart van dit jaar voor het eerst ons veld oplopen, we zullen nog mooie stappen van Jarno mee gaan maken.

Ivar Brons met de trainers
Jarno van der Laan met de trainers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.