Keepers Noordster en de Heracliden de zomer in met de bokaal

De laatste training voor de zomer zit er alweer op. Afgelopen vrijdag 14 juli was de laatste training van de eerste voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen. De keepers begonnen op 1 juni j.l. gezamenlijk aan hun voorbereiding om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden voor wat er komen gaat na de zomervakantie.

Keepers willen nl. altijd de beste zijn. De beste van hun elftal, beter dan de keeper van de tegenpartij, de beste van de competitie en ze willen de beste keeper worden van hun club. Hard trainen is dan erg belangrijk. De een moet er iets meer voor doen dan de ander, en dat is prima. De quote “hard work beats talent if talent doesn’t work” is een prachtige quote. Het zegt ons keepers nl precies hoe het is. Als je hard werkt kun je net zo goed worden als je zelf wilt. Niemand hoeft tegen jou te zeggen hoe goed of minder goed je bent, want je zorgt er zelf wel voor dat je de beste wordt. SOWIESO!

Bij de keepers van groep 1 was het Mike Drenth, keeper van Noordster uit Oude Pekela, die de beker trots in ontvangst nam van de trainers. Mike, geboren in 2008, is na een proeftraining begin mei van dit jaar niet meer weg te denken van de groene grasmat op Corpus. Sinds 1 juni j.l. laat hij vol overgave zien waarom hij bij ons is. Hij wil gewoon simpelweg beter worden. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Tussen al het keepersgeweld is het ook wel even wennen. Het maakt best wel een beetje indruk, zoveel keepers om je heen die je nog niet kent. Keepers willen echter de baas zijn in het veld, de dingen goed regelen die ze moeten regelen. En daar maakt Mike mooie stappen in.

Bij de keepers van groep 2 was het in de in Uithuizermeeden woonachtige Xander Spriensma die er met de beker vandoor ging. Beide keepers bewaken de beker met hun leven tot de eerstvolgende training op 18 augustus. Xander is inmiddels alweer een jaar tussen de andere keepers op het veld te vinden. Xander speelt zijn wedstrijden bij De Heracliden. Xander legt de wekelijkse trip naar Groningen af met zijn eveneens keepende broer Marwin. Na een proeftraining begin juni 2016 volgde hij dezelfde weg als zijn broer die in mei 2016 werd toegevoegd aan de keepers talenten. Soms gaat het goed en soms gaat het wat beter. De ontwikkeling als keeper gaat nooit ineens goed. We raken daar als trainers niet van in de war. De keepers willen door hun gedrevenheid graag alles in 1 keer goed doen, en dat snappen we ook nog. Stap voor stap komen we waar we willen komen, en dat is over een langere periode beter worden. En die ontwikkeling zien we juist bij Xander en dat is prachtig om te zien.

Voor dit moment wensen we alle keepers, ouders en trainers een fijne vakantie. De eerste vrijdag training is op 18 augustus, de eerste zondagtraining op 20 augustus.

En het keeperskamp komt er natuurlijk aan in de laatste week van de zomervakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.