Keepers van Lycurgus en Actief ontwikkelen en pakken de bokaal.

Op vrijdag begint het weekend. Voor de keepers betekend het dat ze weer kunnen doen wat ze superleuk vinden. Met elkaar het veld op om flink te oefenen en beter te worden als keeper. En wat was het koud langs de lijn. De keepers hadden daar natuurlijk totaal geen last van, die werden wel goed warm gehouden. Fanatiek als ze zijn gingen zo voor iedere bal. Het motto van Keepersschool Groningen is “Keeping the Zero”, en daar hebben de keepers weer een stap in gezet.

Bij groep 1 is het altijd dringen op het veld met al die kleine maar o zo fanatieke keepertjes. Te laat komen betekend opdrukken, voor de groep, onder applaus van de keepers was er iemand de klos.

De bokaal ging deze week naar Merlijn van der Veen, keeper van Actief uit Eelde. De in 2007 geboren keeper weet goed wat hij wil. Sinds november 2015 is hij wekelijks tussen de keepers te vinden. Merlijn denkt al echt na over wat hij doet en waar hij beter in wil worden. Zijn wekelijkse huiswerk is voor ons een klein feestje. Iedere week zien we weer andere dingen terug. Merlijn herkent spelsituaties steeds beter en hij probeert steeds meer de baas te zijn in het veld.

Bij groep 2 was het Rik Leenstra, keeper van Lycurgus uit Groningen, die er met de bokaal vandoor ging.  Toen Rik (geboren in 2004) zich in januari 2016 bij ons kwam melden was hij nog rustig, tegenwoordig is Rik steeds meer de baas in het veld en zien we hem met bravoure tussen de andere keepers de training volgen. Rik wil een betere keeper worden. Dat is wel duidelijk, met veel plezier en enthousiasme slaat hij nagenoeg geen enkele training over. Het uittrappen en uitkomen gaan steeds beter, en dat is te danken aan de inzet van Rik.

Beide fotos spreken boekdelen over het plezier van de keepers en de trainers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.