Oefenen, trainen, proberen en fouten maken, zo worden Jeugdkeepers betere keepers.

Een goede keeper wordt je niet zomaar. Beter worden gaat ook niet vanzelf. Daar moet je als keeper veel voor doen. Veel trainen is belangrijk, veel oefenen op belangrijke onderdelen evenzo. Fouten maken is ook goed. Door het maken van fouten kun je leren. Als je tenminste kritisch bent op jezelf. 

Zo maken de keepers hun huiswerk na iedere wedstrijd. Het ontwikkelen van keepers gaat met stapjes. Soms zet je er twee vooruit en eentje achteruit. We raken daar niet van in paniek. Zolang de keepers zelf beter willen worden en aandacht voor hun huiswerk hebben maken ze stappen. Structureel.

Het was juni 2016, toen een klein mannetje uit Leek het sportpark Corpus op liep en graag met ons mee wilde doen. Omdat hij keepen zo leuk vind en graag beter wilde worden. Zo gezegd zo gedaan en zo werd de in 2007 geboren Levi van Bergen, keepend bij TLC, opgenomen in het keepers talenten team. Het vangen van hoge ballen, sneller voetenwerk en  het uittrappen zijn zomaar een paar dingen waar Levi trots op is. De ontwikkeling van Levi laat een mooie stabiele lijn zien, waar we allemaal trots op kunnen zijn. Beter worden is een proces. De beker is voor Levi, dat werd wel duidelijk.

Bij groep 2 keek gasttrainer Peter van der Vlag zijn ogen uit. Wat een keepers lopen er toch iedere keer op het veld. De gedrevenheid spat er af. Na beraad reikte Peter de beker uit aan Niek Peereboom, keeper van Marum. In april 2015 melde de in 2003 geboren Niek zich, hij wilde wel eens weten hoe het was om wekelijks op de grasmat te staan op Topsportcomplex Corpus den Hoorn. Wekelijks trainen om beter te worden. De felheid, energie en de wil om te winnen die Niek meeneemt als hij het veld opstapt maken het heerlijk voor de trainers om met hem te werken en samen vlieguren te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.