Stijgende lijn in de ontwikkeling van keepers wordt voortgezet

De stijgende lijn in de ontwikkeling van de keepers wordt voortgezet. Wekelijks zijn de keepers met passie en inzet op de perfecte grasmat te vinden op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. De ballen gaan van voet naar hand en van hand naar voet om zoveel mogelijk balcontacten te hebben.

De trainers coachen de keepers en letten op de kleinste details met als doel de keepers beter te maken. Dat beter worden begint bij de keepers zelf. Ze moeten zelf de motivatie hebben om beter te worden en om dingen te leren. Iedere keer als ze over de witte lijnen stappen als ze het veld opkomen willen ze het maximale uit zichzelf halen. Dat zie je dan uiteindelijk op het veld weer terug. Soms wat eerder, soms wat later. En je kunt trots zijn op jezelf als je die ene bal perfect kunt neerleggen daar waar je hem wilt, of dat je die ene bal met een mooie slingerworp met de juiste snelheid zo kunt meegeven aan je medespeler zodat je weer kunt gaan aanvallen. Trainen is eigenlijk net als leren fietsen. Opletten en heel veel oefenen.

Talent ontwikkelt zich daarom ook zelf. De trainers zijn het hulpmiddel die de keepers kunnen gebruiken om beter te worden. We stimuleren dat natuurlijk. De wisselbekers voor talentontwikkeling en talenstimulering gingen vrijdag 16 september j.l. naar twee keepers die altijd de juiste focus hebben en zich niet laten afleiden.

Bij de Onder 7 – Onder 11 keepers was het Walter van der Broek, keeper van Velocitas 1897 die er met de beker vandoor ging. Walter is dan ook echt een keeper geworden. Vanaf het begin hebben we hem zien groeien naar de keeper die hij inmiddels is geworden. Het voetenwerk, vangen en vasthouden van de bal gaan al steeds beter.

Bij de Onder 12 – Onder 19 keepers was het Nick Fischer, keeper van Lycurgus die de beker met beide handen en een grote glimlach in ontvangst nam van zijn trainer. Ook Nick laat zien dat beter worden begint met de absolute wil. Nick hebben we echt zien groeien het afgelopen jaar. Goed opletten en stapje voor stapje vooruitgaan. Dat is waar het om draait bij keepers. Iedere training weer een klein stapje maken. De trainers genieten van de keepers die op het veld staan en ook nog eens trouw hun huiswerk maken.

Walter van der Broek en trainer Sebastiaan Kooistra
Walter van der Broek en trainer Sebastiaan Kooistra
Nick Fischer Keeper Lycurgus
Nick Fischer en trainer Jurgen Bruggink

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.