Keeper Lars Massen van vv Helpman versterkt keepersteam van Keepersschool Groningen

Lars Massen, keeper van vv Helpman E1, komt het keepersteam versterken van Keepersschool Groningen.

Hoe het begon.

Lars is bij de mini’s van vv Helpman begonnen als voetballer. Van de mini’s is Lars doorgestroomd naar F10 en F6. In de F6 wilde Lars al keeper worden, dat ging helaas niet door aangezien er al een keeper was in dat team. Echte keepers laten zich echter niet uit het veld slaan. Zo ook Lars niet.

Zo werd hij van verdediger en half speler reservekeeper (F1 en E2), om zo toch zijn uiteindelijke doel te kunnen bereiken. Een keeper moet echter wel spelen om zich te kunnen ontwikkelen.

En toen echt keeper.

Dit seizoen ging Lars vol voor de plek onder de lat. In de selectie trainingen heeft hij als keeper de trainers kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten als keeper en doorzettingsvermogen. Hij werd beloond met een plek in E1. Lars is dus echt keeper sinds augustus 2014.

Lars Massen

Keepers zijn de enige veldspelers die de bal met hun handen mogen pakken. Daarnaast kunnen keepers vanuit hun positie het spel erg goed overzien. Lars vind keepen zo leuk omdat hij dan de laatste man is en met goede en mooie reddingen probeert de nul te houden, maar ook de spelhervattingen vind hij mooi. Lars bestudeert ook vaak verschillende keepers op de ipad om zo nog meer te leren.

Waarom doe je mee met de keeperstalenten van de Keepersschool?

Lars wil graag naar de keeperschool om een hele goede keeper te worden en dat kan alleen als je veel traint , hij heeft bij vv Helpman 1 keer per week keeper training en 2 keer per week met zijn team.

Zijn grote voorbeelden zijn Cillessen , Neuer , Casilias en Serge Padt.