Start Keepersschool in Groningen succesvol

De start van de keepersschool in Groningen is nu al succesvol. De eerste trainingen gaan van start op 3 september a.s. op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen waar ook GRC Groningen, Groen Geel en de jeugdopleiding van FC Groningen trainen en voetballen.

Volgens initiatiefnemer Andre Wolfs heeft het succes met name te maken met de aandacht die keepers wordt gegeven bij hun club.

“Keepers trainen bij hun club gewoon met hun elftal mee en dat is prima, dat moet ook. Daarnaast is specifieke keepers training erg belangrijk als je keepers echt beter wilt maken.  Bij veel clubs is het echter al moeilijk trainers en leiders te vinden voor alle jeugdelftallen. Laat staan goede keeperstrainers. We merken dat nu al aan de aanmeldingen die via de website binnenkomen. Zonder dat we iets hebben gedaan aan het bekendmaken van onze plannen komen de aanmeldingen binnen. Daarnaast, en dat is nog veel mooier, wordt ons initiatief om een keepersopleiding aan te bieden een jeugdkeepers van veel kanten met enthousiasme ontvangen”.

 

De keepersopleiding bestaat enerzijds uit trainen op het veld, anderzijds uit theorie en een deel huiswerk. “We vragen de keepers wat hun ontwikkelpunten zijn om zodoende  hier iets mee te kunnen gaan doen zodat de jongens ook zelf inzicht krijgen in waar ze goed en minder goed in zijn”.

MarkSpenkelink